Wat kost domotica? Een kostenvergelijking met traditionele domotica

Domotica maak je, net zoals een auto, zo duur als je wilt. Je kan kiezen voor diverse opties, een speciale kleur, een zwaardere motor, enzovoort. Hetzelfde geldt voor ONE domotica: je kan het systeem zo beperkt of zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt…

En dat is meteen het grote voordeel van ONE domotica ten opzichte van traditionele domoticasystemen op vlak van prijs: je kan ervoor kiezen de domotica in slechts één kamer te integreren of meteen doorheen je hele woning.

Domotica zelf installeren is besparen op de kosten!

En dat is meteen ook een eerste bepalende factor voor de kostprijs van je domoticasysteem. Traditionele domoticasystemen verplichten je bijna om het systeem in je hele huis te integreren. Bij een nieuwbouwwoning loopt de prijs dan al aardig op. Als je traditionele domotica echter in een bestaande woning wilt integreren, komen daar nog eens heel wat extra kosten bij voor het breken en leggen van de nieuwe bekabeling en het achteraf dichtwerken van de muren. In zulke gevallen ligt de prijs al snel boven de €10.000 of zelfs €20.000 euro.

ONE domotica maakt gebruik van je bestaande stroomlijnen en vereist dan ook geen breekwerk. Op zich dus al een hele besparing. Doordat de bestaande stroomlijnen gebruikt worden, kan je er dus ook voor kiezen domotica stapsgewijs te integreren. Het eerste jaar de woonkamer en de keuken, het tweede jaar de badkamer en eetkamer en het jaar daarop de slaapkamers en de tuin. Zo spreid je de kosten wat de investering een stuk interessanter maakt.

Bovendien kan je het systeem perfect zelf installeren. Je kan beroep doen op een erkend installateur maar ook dat zorgt weer voor extra kosten.

Kostprijs van domotica is afhankelijk van diverse factoren

Daarnaast zijn er ook verschillende factoren die een invloed hebben op de totale kostprijs. Afhankelijk van welke componenten en het aantal componenten die je wil installeren loopt de prijs op. Zo moet ieder toestel dat je wil aansluiten, voorzien zijn van een ONE kroonsteen en moeten je oude schakelaars verplaatst worden door drukknoppen. Ook achter stopcontacten kunnen de ONE kroonstenen geplaatst worden dus ook dat moet je mee in berekening nemen.

Los van bovenstaande factoren mogen we dus wel stellen dat de kostprijs van ONE domotica in de meeste gevallen lager zal liggen dan traditionele domoticasystemen. Zeker wanneer je het syteem zelf installeert!

Om een idee te krijgen van de kostprijs van de diverse domoticacomponenten, kan je een kijkje nemen bij de producent zelf. Voor een precieze kostenberekening voor jouw woning neem je best even contact op. Zo kunnen we een correct beeld schetsen en krijg je meteen een correcte prijsindicatie.

Bert De Haes

Bert De Haes stond als zaakvoerder mee aan de wieg van het ONE domoticasysteem. Domotica is dan ook niet louter een product voor Bert maar een echte passie.

Volgens Bert moet domotica toepasbaar zijn in iedere woning en makkelijk te gebruiken zijn door iedereen. Hij zal dan ook wekelijks het laatste nieuws rond ONE brengen maar ook nuttige tips en info over domotica in het algemeen.

Facebook Twitter LinkedIn Google+