FAQ

Kan ONE Smart Control in elke woning geïnstalleerd worden?

Hoe voeg je een kamer toe op de app?

In bijgevoegde instructievideo kan je zien hoe je een kamer kan toevoegen aan je woning.

Kan One op een ander systeem met ster-of- andere bekabeling aangesloten worden?

Neen, One werkt enkel op het klassieke elektriciteitsnet, met kabels op 230 volt.

Kan ik bezoekers een (tijdelijke) code geven zodat ze binnen kunnen?

Ja dit kan. Je kuisvrouw, buurman, babysit,… Dit is handig voor personen die éénmalig of op een bepaald tijdstip uw woning mogen betreden.

Kan ik zien wie er aan de voordeur staat bij afwezigheid?

Ja, dit kan perfect. Wanneer er iemand aanbelt aan de videoparlofoon aan je deur kan je deze persoon antwoorden via je smartphone. Indien je een oproep gemist hebt kan je zelfs een beeld opvragen van je camera zodat je weet wie er aan je deur was.

Kan ik sferen creëren voor verschillende gelegenheden?

Ja, met je app kan je alle sferen creëren die je wenst. Door combinaties te maken ven verschillende lichtbronnen en lichtsterktes kan je echt spelen met je verlichting. In deze sferen kan je ook je temperatuur, rolluiken en gordijnen opnemen.

Deze sferen kan je dan oproepen via je app of gewoon met de drukknop. Door 1, 2 of drie keer te drukken verschillende scènes kan oproepen. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld voor je drukknop het volgende programmeren: : 1 x drukken is TV kijken, 2 x drukken is lezen, bij 3 x drukken gaan alle lichten aan op volle sterkte.

Kan ik de verwarming zo programmeren dat het gebruik miniem is bij afwezigheid?

Ja. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat bij elke afwezigheid de temperatuur met enkele graden mag dalen. Dit zal dan automatisch gebeuren wanneer je de woning verlaat.

Kan ik achteraf nog extra lichtpunten toevoegen?

Dat kan perfect. Zo lang je je kabels kan doortrekken tot aan het punt waar je je licht wenst is er geen probleem. Je kan vertrekken van een bestaand stopcontact of lichtpunt.

Moet ik alle schakelaars vervangen bij renovatie?

Neen, dat is niet nodig. Elke 230V schakelaar of drukknop kan gebruikt worden.

Zo kan je kiezen voor het design dat het best in je woning past.

Met drukknoppen heb je wel meer mogelijkheden in het systeem doordat je bijvoorbeeld door 1, 2 of drie keer te drukken verschillende scènes kan oproepen. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld voor je drukknop het volgende programmeren: : 1 x drukken is TV kijken, 2 x drukken is lezen, bij 3 x drukken gaan alle lichten aan op volle sterkte.

Hoeveel plaats neemt het systeem in de elektriciteitskast?

De plaats die One Smart Control inneemt in de elektriciteitskast is beperkt. In principe moet je rekenen dat je  toekomt met dezelfde ruimte als voor een klassieke installatie zonder domotica.

Hoe vaak krijgt het systeem een update?

Er wordt dagelijks verder ontwikkeld aan het systeem. De verbeteringen en aanpassingen worden steeds gebundeld in een nieuwe versie. Deze updates hebben geen vaste frequentie.

Zijn er richtlijnen voor de bekabeling van een nieuwe woning?

Neen. In principe kan je starten vanop een klassieke bekabeling van een woning. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het wel aangeraden om op voorhand uw plan door te spreken met een adviseur, zo kan je soms besparen op uw budget door bepaalde zaken te voorzien.

Is er een maximum aantal ruimtes die op 1 systeem kunnen aangesloten worden?

Neen. Je moet wel rekening houden met de maximale afstand van 75 meter vanaf de ‘blokjes’ tot aan de elektriciteitskast.

Hoeveel mensen kunnen 1 systeem besturen?

Je geeft zelf aan hoeveel en welke gebruikers je toelaat op je systeem. Je kan hen ook bepaalde rollen toekennen. Niet iedereen hoeft alle instellingen te kunnen wijzigen.

Kan ik op elk moment zien wat mijn verbruik is?

Ja. Je kan dit overzicht te allen tijde oproepen op je smartphone.

De One Smart Control server in je elektriciteitskast is het hart van je systeem en meet constant je verbruik.

Kan ik enkel gebruik maken van de energiemeting?

Dat kan. De One Smart Control server in je elektriciteitskast is het hart van je systeem. Deze server zal je energieverbruik op elk ogenblik meten en monitoren voor je volledige woning.

Indien je andere zaken automatiseert in je woning zal ook het energieverbruik voor die ruimtes weergegeven worden in het overzicht op je smartphone. Je kan dit overzicht te allen tijde oproepen op je smartphone.

Kan One ook in een bedrijf geïnstalleerd worden?

Eigenlijk is One Smart control geschikt om in eender welk gebouw geïnstalleerd te worden. Door de éénvoud en modulariteit van het systeem zijn er zeer veel toepassingsmogelijkheden. Neem contact op met onze adviseur voor een uitwerking van uw project op 03 808 44 50 of via info@onesmartcontrol.com.

Kan ik met One Smart Control mijn ouders wat in de gaten houden als ze meer hulp nodig hebben?

De kinderen kunnen via de tijdlijn op de app ook vanop afstand detecteren of er beweging is in de woning. Zo kunnen ze vanop afstand mee volgen of alles in orde is. Ook kan er een paniekknop geïnstalleerd worden. Deze zorgt ervoor dat de kinderen een sms ontvangen indien de bewoner aangeeft in nood te zijn door op deze knop te drukken.

Kan One smart control gebruikt worden om ouderen meer comfort te geven?

Dat kan. Met One Smart Control kan je zoveel zaken automatiseren (licht, rolluiken, verwarming,…) dat er dagelijks slechts een minimum aan ingrepen nodig zijn voor de bewoner om comfortabel te leven. Dit geeft een zorgeloos bestaan voor de oudere bewoner. De instellingen kunnen volledig afgestemd worden op het levensritme en de noden van de bejaarde bewoner. De kinderen kunnen ook vanop afstand detecteren of er beweging is in de woning. Zo kunnen ze vanop afstand mee volgen of alles in orde is. Ook kan er een paniekknop geïnstalleerd worden. Deze zorgt ervoor dat de kinderen een sms ontvangen indien de bewoner aangeeft in nood te zijn door op deze knop te drukken.

Kan mijn eigen installateur One installeren?

In principe kan elke installateur One installeren. Indien je installateur het systeem nog niet kent kan hij bij One Smart Control terecht voor een kleine opleiding. Deze opleiding duurt slechts enkele uren. Indien je liever met een ervaren installateur werkt kan One Smart Control je een installateur aanbevelen.

Kan One een installateur aanbevelen?

In principe kan elke installateur One installeren. Indien je installateur het systeem nog niet kent kan hij bij One Smart Control terecht voor een kleine opleiding. Deze opleiding duurt slechts enkele uren. Indien je liever met een ervaren installateur werkt kan One Smart Control u een installateur aanbevelen.

Kan elke installateur One installeren?

In principe kan elke installateur One installeren. Indien je installateur het systeem nog niet kent kan hij bij One Smart Control terecht voor een kleine opleiding. Deze opleiding duurt slechts enkele uren. Indien je liever met een ervaren installateur werkt kan One Smart Control u een installateur aanbevelen.

Waar moet ik zijn voor advies?

Je kan telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs op 03 808 44 50 of via mail info@onesmartcontrol.com.

Waar kan ik One Smart Control kopen?

Je kan One Smart Control enkel rechtstreeks kopen bij de fabrikant. One heeft een webshop waar alle onderdelen apart verkocht worden. Deze webshop is echter bedoelt voor professionele installateurs. Indien je als particulier wenst aan te kopen kan je contact opnemen via info@onesmartcontrol.com.

Is domotica alleen voor ouderen?

Neen. Denk maar aan een jong koppen met kinderen. De kinderen laten overal de lichten branden. Handig indien alle lichten uit gaan wanneer je ’s ochtends de woning verlaat en op ‘afwezig’ drukt.


Kan ik aanwezigheid simuleren met One?

Dit is perfect mogelijk. Je kan je lichten zo instellen dat ze op bepaalde onregelmatige tijdstip aan-en weer uit gaan. Of je kan je rolluiken zo programmeren dat ze elke avond bij schemering sluiten en ’s ochtends weer open gaan.

Kan ik mijn tweede verblijf vanop afstand sturen?

Ja. Ook hier zijn zeer veel mogelijkheden. Je kan je verwarming opzetten vanop afstand. Aanwezigheid simuleren. Je verbruik wordt in de gaten gehouden. One Smart Control heeft ook een grote troef indien je je verblijf wenst te verhuren voor bepaalde tijd. Je kan het verbruik van gas, water en elektriciteit perfect monitoren en op basis hiervan afrekenen met je huurder.


Kan ik mijn voordeur openen van op de andere kant van de wereld?

Ja, dit kan perfect. Wanneer er iemand aanbelt aan de videoparlofoon aan je deur kan je deze persoon antwoorden via je smartphone. Indien je een oproep gemist hebt kan je zelfs een beeld opvragen van je camera zodat je weet wie er aan je deur was.


Kan ik mijn garagepoort op afstand sturen?

Dat kan. Handig indien je zelf in aantocht bent. Maar ook indien je de poort wenst te openen voor een bezoeker.


Het systeem kan door alle gebruikers aangepast warden, wat met kinderveiligheid?

Er kunnen bepaalde rollen toegekend worden aan verschillende gebruikers. Deze rol kan de administrator toekennen op het moment dat hij een gebruiker toevoegt aan het systeem.

kinderen zullen dan bijvoorbeeld geen aanpassingen kunnen doen in de programmatie, maar enkel licht, rolluiken, … bedienen

Wat zit er juist in de blokjes?

In de blokjes zit een schat aan intelligentie. Er werd aan de universiteit van Zurich 10 jaar lang ontwikkeld om deze intelligentie in zo’n compacte ruimte te krijgen.

De blokjes bevatten telkens een andere intelligentie. De gele blokjes sturen bijvoorbeeld alles wat met licht te maken heeft. De rode staan voor veiligheid… Dankzij deze kleuren is het voor installateurs handig om snel het juiste blokje voor de juiste functie terug te vinden bij de installatie van het systeem.

Is One toepasbaar in laag-energie en passieve woningen?

Ja.

Kan ik naast radiatoren ook de vloerverwarming sturen via One?

Ja

Is One geschikt voor renovatie?

One Smart Control kan perfect geïnstalleerd worden in een bestaande woning. Dit is ook een groot voordeel in oudere woningen met authentieke elementen. Aangezien er niet gekapt en gebroken moet worden om One Smart Control te installeren kunnen deze elementen gespaard blijven en kan u ook in deze klassieke architectuur genieten van modern comfort

Kan ik als bouwheer mijn installatie zelf in dienst nemen?


Indien je enige kennis hebt van de werking van een elektrische installatie kan je zelf aan de slag. Al raden wij wel aan om een ervaren installateur onder de arm te nemen. Het programmeren en configureren is echter zeer éénvoudig. Je kan altijd hulp inroepen van een installateur of adviseur indien je er zelf niet uit geraakt.

Kan ik mijn zonweringen of jaloezieën de positie van de zon laten volgen?


Ja. Er kunnen ook verschillende scenario’s ingesteld worden. Zodat je niet elke ochtend, middag en avond het ganse huis moet doorlopen om alles te openen of te sluiten. Je kan bijvoorbeeld instellen dat de gordijnen automatisch sluiten bij zonsondergang en ’s ochtends om 7u weer open gaan.

Is One Smart Control een domoticasysteem?


Ja. Maar in tegenstelling tot de meeste andere domotica systemen kan dit systeem op een klassieke 230V installatie aangesloten worden.

One Smart control duurder dan andere systemen?


Neen, zeker niet.  Doordat het systeem zo éénvoudig opgebouwd is heeft de installateur de installatie veel sneller afgerond. Ook is het gebruik van kabels beperkt tot minimum.

Kan je kinderen minder rechten geven zodat ze geen aanpassingen kunnen doen op het systeem?


Ja. Het is perfect mogelijk om bepaalde gebruikers minder rechten te geven. Neem nu de kinderen, grootouders, … Zij moeten niet de mogelijkheid hebben om instellingen te wijzigen. Je kan als administrator van jouw systeem verschillende rollen aan verschillende personen toekennen.

Kunnen apple en Android op éénzelfde installatie gebruikt worden?


Ja. De apps werken perfect naast elkaar.

Is de bediening op Android en Apple dezelfde?

Er wordt gestreefd om de bediening zo veel mogelijk hetzelfde op te bouwen. Soms zullen er subtiele verschillen zijn door de specifieke instellingen van de verschillende platformen. Voor de gebruikers is dit nauwelijks zichtbaar.

Kan ik mijn installatie ook bedienen via een tablet computer? (Apple iPad, Samsung Galaxy Tablet,…?)

Ja. Bovendien is het downloaden van de app volledig gratis.

Je kan deze downloaden op de Itunes store voor je Apple devices of op de Google play store voor de Android versie.

Kan ik een boodschap ontvangen als bijvoorbeeld de poetsvrouw het huis verlaat

Dat kan! Met One kan je je app zo instellen dat je een berichtje krijgt wanneer iemand thuis komt of de woning verlaat.

Hoe wordt het verbruik weergegeven?

domotica iphone - energie beheren en energiesparen met domotica      Het verbruik wordt weergegeven per ruimte en in totaal op de One Smart Control App.

Hoe bespaar ik energie met One

In je app kan je het verbruik te allen tijde weergeven. Dit toont waar er energie verbruikt wordt. Dit kan je helpen bij het opsporen van sluimerverbruik.

Wat met de betrouwbaarheid van  het systeem ?

Het systeem is uiterst betrouwbaar. De signalen die over het elektriciteitsnet verzonden worden, zijn veel betrouwbaarder dan draadloze systemen. Bovendien verlaten deze signalen uw woning nooit zodat de veiligheid gegarandeerd is.

Wat zijn de voordelen van een klassieke bekabeling ?

Doordat het systeem op 230volt werkt, moeten er geen specifieke kabels gelegd worden. Daardoor kan je het systeem installeren in bestaande woningen, zonder te moeten breken.

Bij een nieuwbouwwoning moet je niet op voorhand bedenken wat je waar wenst te automatiseren. Dit kan na installatie van de kabels nog gebeuren. Dit geeft enorme flexibiliteit voor de bewoners.

Ook heb je ruime keuze in drukknoppen die op 230 volt werken.

Bovendien kan je bij verhuis de elementen terug wegnemen en meenemen naar je nieuwe woonst.

Kunnen rolluiken, zonnewering, gordijnen aangestuurd worden ?

Ja, het domoticasysteem van One bedient rolluiken en zonneweringen gewoon met drukknoppen, met de One Smart Control app en zelfs vanop afstand met de app. Met één druk op de knop kunnen rolluiken en zonneweringen gesloten worden, om voor meer privacy te zorgen, voor je veiligheid, of gewoon om het iets sfeervoller te maken in huis. Er kunnen ook verschillende scenario’s ingesteld worden. Zodat je niet elke ochtend en avond het ganse huis moet doorlopen om alles te openen of te sluiten. Je kan bijvoorbeeld instellen dat de gordijnen automatisch sluiten bij zonsondergang en ’s ochtends om 7u weer open gaan.

Welke dimmers kan ik gebruiken voor het domotica systeem ?

Je hoeft geen dimmers aan te sluiten op het systeem. Deze intelligentie zit reeds in het systeem verwerkt. Je kan je lichten naar hartelust dimmen via je drukknoppen of je app.

Kan ik verschillende rolluiken op verschillende tijdstippen programmeren?

Uiteraard. Je kan elke element apart of tegelijkertijd programmeren. Je wenst bijvoorbeeld de rolluiken van de kinderkamer vroeger te sluiten dan de andere rolluiken. Je kan dit gewoon ingeven op je app.

Kan ik een bewegingsdetector op netspanning aansluiten ?


De meeste 230V detectoren kunnen aangesloten worden. Dit geeft je de vrijheid om detectoren met verschillende designs of functionaliteiten aan te sluiten.

Heeft het systeem een PC nodig om te werken ?

Neen, zowel de installatie en de programmatie verlopen via de app.

Welke detectoren of sensoren kan ik aansluiten ?

De meeste 230V detectoren kunnen aangesloten worden. Dit geeft je de vrijheid om detectoren met verschillende designs of functionaliteiten aan te sluiten.

Kan ik een bestaande staande lamp mee opnemen in een scenario?

Ja. Je kan het bestaande snoer vervangen door een nieuw One Smart Control snoer met drukknop. Deze drukknop bevat intelligentie die er voor zorgt dat het systeem de lamp herkent en dat je deze mee kan opnemen in je scenario’s.

Kan ik vanop afstand toestellen uitschakelen?

Dat kan. Er kan bijvoorbeeld een stopcontact uitgerust worden met One Smart Control. Indien je dit apart wenst te kunnen bedienen kan dit voorzien worden en kan je eender welk toestel dat hier aangesloten wordt aan-of uitschakelen.

Kan er een offerte opgemaakt worden aan de hand van een plan?

Ja. Je kan je plan via mail bezorgen op info@onesmartcontrol.com. Indien je omschrijft welke zaken je graag zou automatiseren in je woonst kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte opmaken.

Kan ik de app op voorhand al eens bekijken?

Het downloaden van de app is volledig gratis.

Je kan deze downloaden op de Itunes store voor je Apple devices of op de Google play store voor de Android versie.

Wat kost het downloaden van een app?

Het downloaden van de app is volledig gratis.

Je kan deze downloaden op de Itunes store voor uw Apple devices of op de Google play store voor de Android versie.

Kan ik met 1 app mijn verschillende woningen sturen?

Dat kan! Je kan binnen de app kiezen welke woning/appartement of kantoor je bestuurt.

Hoe weet ik welk budget ik moet uittrekken voor mijn woning?

Het systeem is modulair. Dus je kiest wat voor jou van toepassing is. Gemiddeld kan je een appartement met One Smart Control uitrusten voor 2500 euro excl installatiekosten. Voor een gemiddelde installatie van een woning zal de prijs 5000 excl installatiekosten bedragen.

Om een juist beeld te hebben vraag je best een offerte op maat van je woonst of budget.

Kan er een adviseur langskomen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn?

Dat kan. Je neemt vrijblijvend contact op via telefoon of mail. Eén van onze adviseurs zal u bezoeken en informatie verschaffen.

Kan ik nu slechts een gedeelte van mijn woning automatiseren?

In tegenstelling tot de meeste andere domotica systemen is ONE Smart Control makkelijk te installeren en makkelijk uit te breiden. Zo kan je starten met de integratie van domotica in de woonkamer. Komen er kids bij? Dan kan je het domoticasysteem bijvoorbeeld uitbreiden naar de kinderkamers. En misschien wordt het na een tijd ook wel handig om bepaalde zaken in je bureau of de rest van je huis te automatiseren? Allemaal perfect mogelijk met ONE en dat op het tempo of het moment dat jij wilt. Dit zonder breekwerk en zonder extra kabels te moeten toevoegen.

Kan je kiezen of je push berichten ontvangt telkens er iemand thuis komt?

Ja!

Hoe wordt aanwezigheid gedetecteerd?

Elke sensor, maar ook elke drukknop kan ingesteld worden om de thuisfunctie te activeren.

Je kan sensoren activeren die een melding geven als er beweging is bij afwezigheid. Maar je kan eveneens een melding laten verzenden als er iemand op een schakelaar of drukknop drukt.

Hoe weet de app wanneer de zon opkomt?

De gps van je smartphone geeft de locatie van uw woning door aan het systeem. Dat heeft een astronomische klok die dagelijks de zonsopgang, de zonsondergang en schemertijd voor uw locatie berekend

Hoe programmeer ik verschillende scenario’s voor week- of weekenddagen?

Bij het aanmaken van scenarios kan je kiezen wanner deze uitgevoerd worden. Je maakt gewoon Twee scenario’s aan; één voor weekdagen en één voor weekenddagen.

Kan ik ook mijn buitenverlichting sturen?

Uiteraard. Eigenlijk werkt het op precies dezelfde manier als binnenshuis.  Je kan de gevel- en tuinverlichting programmeren om op te springen op een bepaald tijdstip, kan ook hier weer sferen gaan programmeren. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Een verlichte tuin en gevel houden eveneens dieven op afstand, ook wanneer je op vakantie bent. Handig. Zo lijkt het alsof er steeds iemand thuis is.

Kan ik zien welke acties er gebeurt zijn op een bepaalde dag?

Ja, je kan op elk moment je tijdlijn raadplegen. Is er iemand thuisgekomen? Wie heeft het licht laten branden? Of is er een timer ingesteld die de lamp heeft doen oplichten. Je weet precies wat er gebeurd in en rond je huis. De tijdlijn kan je terugvinden in je One Smart Control App. Deze toont je een overzicht van alle gebeurtenissen van de afgelopen week.

Wat moet ik doen voor een update van mijn systeem?

One Smart Control doet zeer regelmatig updates van het systeem. Dit kunnen verbeteringen zijn, of er kunnen nieuwe functies toegevoegd worden. Je krijgt een bericht dat er een nieuwe versie uitkomt en welke functies of nieuwigheden er toegevoegd werden.

Je hoeft hier niets voor te doen. Het is gratis en gebeurt automatisch via internet. Je geeft hiervoor goedkeuring via je app.

Hoe gebeurt de configuratie van het systeem?

De configuratie van het systeem gebeurt bij installatie. Later kan je ook elke aanpassing zelf doen in je app op je smartphone, tablet of smartwatch

Kan ik mijn systeem zelf programmeren?

Je kan je systeem volledig zelf programmeren met de One Smart Control app. In tegenstelling tot de meeste domotica systemen heb je zelfs geen computer nodig.

De meeste instellingen zullen door je installateur geprogrammeerd worden bij de installatie, maar elke aanpassing kan je zelf. Lukt het je toch niet om het gewenste resultaat te bekomen neem je contact op met je installateur of je One adviseur.

Kan ik mijn domoticasysteem aanpassen en/of uitbreiden?

Je kan op elk ogenblik aanpassingen doen aan je systeem. Je kan je programmatie aanpassen, maar je kan eveneens andere functionaliteiten of andere ruimtes in je woning toevoegen. Bijvoorbeeld bij in gebruikname van een extra kamer kan je ook hier One Smart Control installeren. Het voordeel van de handige app is dat je zelf alles kan programmeren, zonder tussenkomst van een installateur.

Kan ik gelijk welk merk van schakelaars blijven gebruiken?

DA-01_UN-S_Wi Elke 230V schakelaar of drukknop kan gebruikt worden.

Zo kan je kiezen voor het design dat het best in je woning past.

Met drukknoppen heb je wel meer mogelijkheden in het systeem doordat je bijvoorbeeld door 1, 2 of drie keer te drukken verschillende scènes kan oproepen. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld voor je drukknop het volgende programmeren: : 1 x drukken is TV kijken, 2 x drukken is lezen, bij 3 x drukken gaan alle lichten aan op volle sterkte.

Kan ik gelijk welk merk van schakelaar gebruiken?

Elke 230V schakelaar of drukknop kan gebruikt worden.

Zo kan je kiezen voor het design dat het best in je woning past.

Met drukknoppen heb je wel meer mogelijkheden in het systeem doordat je bijvoorbeeld door 1, 2 of drie keer te drukken verschillende scènes kan oproepen. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld voor je drukknop het volgende programmeren: : 1 x drukken is TV kijken, 2 x drukken is lezen, bij 3 x drukken gaan alle lichten aan op volle sterkte.