Installatie ONE domotica

Domotica kiezen & installeren? Vraag om raad

De mogelijkheden van ONE Smart Control zijn erg uitgebreid. Geen wonder dat je even overdonderd bent. Waar moet je beginnen? Aan welke functies denk je vast niet, terwijl ze wél heel nuttig zijn? Onze adviseurs staan klaar met slim advies, zodat je echt alles uit ONE haalt. Wij maken graag geheel vrijblijvend een offerte voor uw project.

Uw domoticasysteem, zó geïnstalleerd

ONE Smart Control domotica installeren is zo eenvoudig als het systeem bedienen. Je vertrouwde installateur kan zelf alle componenten online of via mail bestellen. En hij plaatst en configureert ze straks zonder moeite

Wie is je installateur?

OSC installeren is zeer éénvoudig. In principe kan elke installateur ONE installeren. Indien je installateur het systeem nog niet kent kan hij bij ONE Smart Control terecht voor een kleine opleiding. Deze opleiding duurt slechts enkele uren. Indien je nog geen installateur hebt voor je woning kan of liever met een ervaren installateur werkt kan ONE Smart Control je een installateur aanbevelen.

Download de app

 

ONE Smart Control domotica gebruiken op je smartphone of tablet? Download de iOS of Android app dan in de App store of de Google Playstore. Binnen enkele ogenblikken kan je al aan de slag!

Maak van je woning een Smarthome in 3 stappen

ONE Smart Control kan zowel in nieuwe als in bestaande woningen geïnstalleerd worden.

Stap 1

Pas  je elektriciteitskast aan

Installeer de SmartOne. Dit is de slimme zekering. Hiervan gebruikt je één exemplaar per slimme kring die je wenst. Deze slimme zekering meet de gebruikte energie van deze kring en communiceert met de ONE Smart Control componenten die op deze kring geïnstalleerd zijn.

Installeer de OneConnect. Dit is de home gateway. Deze zorgt voor de verbinding van uw slimme woning met het internet. Dit maakt het mogelijk uw woning met uw smartphone te bedienen. Zowel thuis als vanop afstand. Deze gateway meet alle energiestromen: gas, water elektriciteit  en de opbrengst van uw zonnepanelen.

Installeer de OneFilter. Dit is een filter die uw woning beschermt tegen storingen vanop het elektriciteitsnet. (Deze kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van omvormers van zonnepanelen van inferieure kwaliteit.)

Stap 2 

Installeer componenten in je woning

Installeer de ONE Smart Control componenten:  vaak in de vorm van kroonsteentjes (lusterklemmen), die afhankelijk van de functie een andere kleurcode hebben. Deze worden bij schakelaars, stopcontacten, zonnewering, lichtarmaturen, … aangebracht. Deze componenten communiceren over het lichtnet en meten de energie die gebruikt wordt door het aangesloten product.

Stap 3

Aan de slag met je app

Download de ONE Smart Control app op de Google Playstore of de iTunesstore.

Deze app gebruik je zowel om je installatie te configureren als om ze te bedienen.  Alle componenten die je eerder in je huis installeerde verschijnen automatisch op uw app en kunnen aan kamers worden toegewezen. Je kan dan hun functies bepalen en het systeem volledig naar je wensen gaan configureren.

Schematische voorstelling van de installatie