chauffage par zone

Installatie ONE domotica

Functionaliteit kiezen? We helpen je graag!

De mogelijkheden van ONE Smart Control zijn erg uitgebreid. Geen wonder dat je even overdonderd bent. Waar moet je beginnen? Aan welke functies denk je niet, terwijl ze wél heel nuttig zijn? Onze adviseurs staan klaar met slim advies, zodat je echt alles uit ONE Smart Control haalt. We maken graag vrijblijvend een offerte op.

ONE Smart Control, zo geïnstalleerd

ONE Smart Control installeren is zo eenvoudig als de installatie bedienen. Je vertrouwde installateur kan zelf alle componenten online of via mail bestellen. En hij plaatst en configureert ze straks zonder moeite.

Wie is je installateur?

ONE Smart Control installeren is zeer éénvoudig. Kent je installateur het systeem nog niet, dan kan hij bij ONE Smart Control terecht voor een opleiding van slechts enkele uren. Werk je liever met een ervaren installateur? Dan kan ONE Smart Control je een installateur aanbevelen.

Download de app

 

ONE Smart Control domotica gebruiken op je smartphone of tablet? Download de iOS of Android app dan in de App store of de Google Playstore. Binnen enkele ogenblikken kan je al aan de slag!

Je Woning een Smart Home in 3 stappen

ONE Smart Control is zowel geschikt voor nieuwe als bestaande woningen.

Stap 1

De electriciteitskast aanvullen

ONE Smart. Dit is de slimme zekering. Hiervan gebruik je één exemplaar per gewenste slimme kring. Deze slimme zekering meet de gebruikte energie van deze kring en communiceert met de ONE Smart Control componenten die op deze kring geïnstalleerd zijn.

ONE Connect. Dit is de gateway. Deze zorgt voor de verbinding van je slimme woning met het internet. Zo kun je de woning met je smartphone bedienen, zowel thuis als vanop afstand. Deze gateway meet alle energiestromen: gas, water elektriciteit  en de opbrengst van de zonnepanelen.

ONE Filter. Dit is een filter die je woning beschermt tegen storingen vanop het elektriciteitsnet. Deze kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van omvormers van zonnepanelen van inferieure kwaliteit.

BO-E 6t_front_original

ONE Energy. Deze energiemeetmodule kan in combinatie met ONE Connect gebruikt worden om het elektriciteitsverbruik op 7 extra stroomkringen te meten (bv. zonnepanelen, verwarming, ventilatie…).

Stap 2 

De componenten in de woning installeren

Installeer de ONE Smart Control componenten:  vaak in de vorm van kroonsteentjes (lusterklemmen), die afhankelijk van de functie een andere kleurcode hebben. Deze worden bij schakelaars, stopcontacten, zonnewering, lichtarmaturen, … aangebracht. Deze componenten communiceren over het lichtnet en meten de energie die gebruikt wordt door het aangesloten product.

Stap 3

Aan de slag met je app

Download de ONE Smart Control app op de Google Play Store of de App Store. Deze app gebruik je zowel om je installatie te configureren als om ze te bedienen.  Alle componenten die eerder in de woning geïnstalleerd werden verschijnen automatisch op de app en kunnen aan kamers worden toegewezen. Je kan dan hun functies bepalen en het systeem volledig naar wens configureren.

Schematische voorstelling van de installatie