Powerline technologie, de robuuste ruggegraat

Dankzij powerline technologie, datacommunicatie via het elektriciteitsnet, bieden elektriciteitskabels een alternatief voor extra ethernet-kabels doorheen de woning.

Powerline ondersteunt een aantal frequenties. Ze hebben geen invloed op het elektriciteitsnetwerk en de stroomtoevoer naar de toestellen. De snelheid ligt hoger dan bij bijvoorbeeld bij standaard wifi en er is minder gegevensverlies. De afstand tussen de computer en de router, de plaats van de router of de materialen waarin de woning is opgetrokken, zijn onbelangrijk.

Waarom kiezen voor powerline

Zowel in een bestaand gebouw als in een nieuwbouw volstaat een conventionele elektrische installatie om energiemonitoring en meer comfort en veiligheid toe te voegen.

Powerline biedt zowel een antwoord op de nadelen van de klassieke busbekabeling (hak- en breekwerk) als op die van draadloze installaties (onstabiel signaal).

Bovendien strekt het netwerk zich uit tot in alle hoeken van het gebouw, ook de plekken die de signalen van een gewone router niet bereiken. Het is bovendien een veilige verbinding, de signalen via koperdraad kunnen niet gehackt worden.

Bewezen betrouwbaar

Powerline technologie wordt vandaag bijvoorbeeld al gebruikt door internet- en netwerkproviders om internet, radio en het tv-signaal in de woning over het elektriciteitsnetwerk te verdelen.

Betrouwbaarheid, kwaliteit en een continu signaal zijn daarvoor uiterst belangrijk. Smalband PLC werd al eerder gebruikt om bv. lantaarnpalen om te schakelen, nacht/dagstroommeters bij particulieren om te zetten of voor babyfoons.

Powerline biedt de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare installatie 
én configuratie