We kozen bewust voor de bouw van een passiefwoning. Dat betekent: fors investeren in energiezuinige toestellen, dikke isolatie, slimme systemen voor waterverbruik, … Toch beseffen we maar al te goed dat de grootste winst op energieverbruik eigenlijk bij onszelf te vinden is. Door toestellen niet aan te laten staan en rolluiken correct neer te laten, bespaar je natuurlijk nog meer. ONE Smart Control helpt ons daarbij.

De automatische functies zijn superhandig: met één knop alle lichten uitschakelen, de zonnewering die vanzelf op en neer gaat, … Dat bespaart ons véél energie. Bovendien zien we nu ook heel gedetailleerd waar al het energieverbruik naartoe gaat. Het is echt onthutsend om vast te stellen dat sommige toestellen echte energieverslinders zijn.

In ons specifieke geval levert dat zelfs nog een extra voordeel op: we weten precies hoeveel stroom de architectenpraktijk in het huis verbruikt. Handig voor de aangifte bij de belastingen.

Toegegeven: we stonden wat weigerachtig tegenover domotica.

Aangepaste lichtsferen in huis leken ons leuk. Maar we wilden absoluut geen complex systeem dat niet meer toeliet om het licht ‘gewoon’ aan en uit te doen. Maar ONE Smart Control werkt zo niet. Onze nieuwe drukknoppen doen nog altijd wat je van ze verwacht. Maar we hebben nu wél heel wat extra functies. En net dat is zo handig.