Bij de verbouwing van onze arbeiderswoning leek domotica wel iets voor ons. We lieten écht te vaak de lichten branden in de gang en de badkamer. Maar omdat we de werken beperkten tot keuken en leefruimte, vreesden we dat het onmogelijk zou zijn. Dat bleek niet het geval: met ONE Smart Control konden we zelf kiezen welke lichtpunten en stopcontacten we wilden opnemen in het systeem – zonder breekwerk.

We bedienen nu zowat alle elektrische elementen in onze leefruimte vanop afstand. We zetten de thermostaat van de verwarming aan en uit, bedienen de verlichting centraal, … Maar ook in de gang en de badkamer kunnen we nu alles met één knop in- en uitschakelen.

De handigste ingreep? Dat moet het strijkijzer zijn. Dat heeft geen aan- en uitknop en die stekker moet dus altijd uit het stopcontact getrokken worden. Tenzij je dat stopcontact met een schakelaar kunt bedienen natuurlijk.

We zijn technisch redelijk vaardig en deden zelf de installatie. Dat bleek eigenlijk niet zo moeilijk: schakelaars vervangen door drukknoppen, kleine doosjes monteren achter de stopcontacten en een extra zekering plaatsen. Ook de programmatie verliep heel vlot.