Energie efficiënt

Duurzaam energiebeheer is hét sleutelwoord van elk modern vastgoedproject, vandaag meer dan ooit tevoren. Met ONE Smart Control is het eenvoudig om je energieverbruik en -productie te meten, sturen en controleren.
Zo kunnen je projecten actief bijdragen aan de transitie naar een koolstofarme samenleving.

Energieverbruik en -productie worden geïnterpreteerd en uitgezet in een duidelijke grafiek op het dashboard voor beheerder en bewoner

Meten is weten

Met ONE Smart Control geef je de bewoners van je projecten op elk moment van de dag inzicht: niet alleen in de opbrengst van zonnepanelen of warmtepompen, maar net zo goed in het elektriciteitsverbruik van verwarming/ventilatie, warm water en huishoudelijke apparaten.

Onze oplossing biedt dus veel meer dan de standaardmonitoring die enkel de energiestromen in kaart brengt.

Verifieerbaar klimaatneutraal

De componenten van ONE Smart Control worden centraal in de groepenkast van de verschillende wooneenheden geplaatst. De gegevens worden op het bijbehorende onafhankelijke ONE Smart Control platform weggeschreven. Op die manier kan je als vastgoedontwikkelaar een verifieerbaar klimaatneutraal project opleveren.

Helder dashboard

De ruwe data van het energieverbruik en de energie- productie worden geïnterpreteerd en uitgezet in een duidelijke grafiek op het dashboard. Je kunt de gegevens in het online ONE Smart Control portaal consulteren in een totaal-, dag-, week- of maandoverzicht.

Voorkom problemen

Cruciaal om energiezuinig te zijn en te blijven, is de diagnose van het verbruik én de productie van energie. Wekken de zonnepanelen nog zoveel energie op als verwacht? Werkt de ventilatie optimaal?

Dankzij de diagnostische informatie kun je meteen de nodige actie ondernemen, vaak nog voor iets écht een probleem wordt.

Efficiënt gebruik van energie

Om een woning energie-efficiënt te laten functioneren, verbindt ONE Smart Control de verschillende technieken met elkaar: ventilatie, verwarming, zonnepanelen, verbruikers etc. De gegevens van de energiemeting kunnen de toestellen en technieken helpen aansturen.

Is er veel zonne-energie? Dan kan de wasmachine volop draaien of de diepvries alvast wat harder koel- en. Omgekeerd voorkomt de installatie dat er op het verkeerde moment veel energie gebruikt wordt of dat het energieverbruik groter is dan wat de installatie aankan.

Grip op het onderhoud

Met ONE Smart Control heb je een duidelijk overzicht van de technische installatie in de diverse wooneenheden. Het systeem signaleert grenswaarden, rapporteert afwijkingen… Kortom, in een oogopslag zie je of een woning extra aandacht nodig heeft.

Gericht op de toekomst

Het platform van ONE Smart Control evolueert mee met zijn tijd. We voegen continu toepassingen toe, verbeteren ze en zorgen er vanop afstand voor dat de installatie altijd up-to-date is. Zo worden toepassingen waar je vandaag nog niet eens aan denkt, morgen werkelijkheid.

Service: ónze zorg

ONE Smart Control staat voor een onafhankelijke, eenvoudige en eerlijke oplossing. Dat merk je meteen bij de oplevering van het project. Maar daar blijft het niet bij, want we beseffen maar al te goed dat een project nooit 100% af is. Daarom nemen we ook graag alle service en nazorg voor onze rekening.