Sinds we allebei met pensioen zijn, springen we regelmatig in de auto om naar ons appartement aan zee te gaan. Dat is maar een uurtje rijden en toch heb je helemaal dat vakantiegevoel. Al hadden we wél vaak het probleem dat de ruimte door de oudere verwarmingsinstallatie zo traag opwarmt. Dat probleem is nu van de baan: we klikken gewoon de verwarming aan als we thuis vertrekken. Dan is het al heerlijk warm als we aankomen.

Ook de kinderen vinden het geweldig om af en toe naar zee te gaan. Maar probeer hen maar eens uit te leggen hoe de elektriciteit precies werkt als je een klassiek domoticasysteem installeert. Elke schakelaar doet dan iets onverwachts. Dat is bij ons niét het geval. Zij gebruiken de drukknoppen gewoon zoals normale lichtknoppen. En alles werkt.

De kinderen kennen het systeem niet maar kunnen het toch gebruiken!

Het belangrijkste voordeel van ONE Smart Control vinden we de extra veiligheid die het systeem ons biedt. Het appartement aan zee ligt op de gelijkvloerse verdieping en is een echt inbrekersdoelwit – zeker omdat we er niet wonen en maar af en toe aanwezig zijn. Nu simuleren we onze aanwezigheid door de lichten en de rolluiken op afstand te bedienen. Dat geeft het pand toch een bewoonde indruk en het schrikt inbrekers af.