BEN-label voor ONE Smart Control

Be smart, spread the word.

In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal (BEN) zijn. ONE Smart Control ontving recent als voorloper het BEN-label van de Vlaamse overheid en promoot dan ook het principe van bijna-energieneutraal-bouwen. Dat is vandaag al de slimste keuze, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf immers terug door een lage energiefactuur. Een BEN-woning doet het op vlak van energiebeheer uitstekend, wat zich gegarandeerd vertaalt in de meerwaarde van je woning.

 

 

Energie besparen met ONE Smart Control? Dat doe je zo:

WEET WAT JE VERBRUIKT

ONE Smart Control registreert nauwkeurig hoeveel energie elke activiteit in de woning verbruikt en stuurt die informatie naar de app op je telefoon. Zo zie je in één oogopslag of de lichten op de zolder nog branden, of de koelkast open staat… en kan je meteen ingrijpen.

NIEMAND THUIS? ZET DE WONING IN ECO-STAND

Wanneer je de woning verlaat, zet je met één druk op de knop de hele installatie in eco-stand. Alle lichten gaan uit en de verwarming schakelt een paar graden lager. Zo verbruik je nooit energie wanneer dat niet nodig is. Wanneer je weer thuiskomt, druk je op de aanwezigheidsknop bij de voordeur, of je drukt op ‘thuis’ in de app.

ENERGIE BESPAREN TERWIJL JE SLAAPT

Breng je huis met een druk op de knop in een “slaapstand”. Jij slaapt, waarom zou je dan onnodig elektriciteit verspillen aan toestellen die in sluimerstand staan? Stel de slaapmodus zo in dat enkel de hoogstnoodzakelijke toestellen blijven functioneren, de diepvries en de koelkast bijvoorbeeld. Zo bespaar je slapend energie.

AUTOMATISCHE BEDIENING

Je stelt ONE Smart Control eenvoudig zo in dat alle lichten vanzelf doven als iedereen het huis uit is. Zo ontsnapt geen enkele lamp nog aan je aandacht. Wedden dat je energiefactuur flink daalt?

SCHAKEL LICHTEN EN TOESTELLEN UIT

Blijft het licht altijd aan in de gang? Voortaan laat je geen enkele lamp nog onnodig branden. Je schakelt ze dankzij ONE Smart Control met één klik tegelijkertijd uit. Bovendien vermijd je zo ook overbodig verbruik van niet-uitgeschakelde toestellen.

ELK MOMENT DE GEPASTE LICHTSTERKTE

Elke situatie vergt zijn eigen lichtsterkte. Denk maar aan gezellig samen eten, een boek lezen, tv kijken, poetsen… In het merendeel van de gevallen is 100% lichtsterkte overbodig. Wanneer je de verlichting dimt met ONE Smart Control, bespaar je automatisch energie. Mooi meegenomen, toch? Met ONE Smart Control bespaar je niet alleen energie. Je woont ook veilig en comfortabel.

Iedereen BEN