One Smart Control brengt innovatieve domotica op Batibouw

Domotica die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd, zonder kap- en breekwerk? Die u eenvoudig bedient, met een drukknop of smartphone? En waarmee u uw energieverbruik in toom houdt? Dat is wat One Smart Control op de markt brengt. Tijdens Batibouw ziet u de innovatieve toepassingen aan het werk.

 

Domotica zonder kap- en breekwerk

Wie domotica zegt, denkt: complex en voor nieuwbouw. Dat is niet langer zo met One Smart Control. Bert De Haes, Chief Operating Officer: “Ons domoticasysteem moet je niet inbedden in de bekabeling van je woning, maar gewoon aansluiten op je lichtnetwerk. Een primeur in de domoticawereld. De kleine bouwsteentjes doen denken aan legoblokjes, en installeer je gemakkelijk zelf. Bijvoorbeeld achter schakelaars, lichtarmaturen en stopcontacten. Van kap- en breekwerk is dus geen sprake. En verhuis je? Dan neem je je domoticasysteem gewoon mee.”

 

Gemakkelijke instelling en bediening

Muziek afspelen, de verwarming regelen, lichtsfeer creëren? Het kan meteen na de aansluiting van je One Smart Control-systeem. “Je hebt geen specialist nodig die eindeloos programmeert. Gewoon de bouwsteentjes vastschroeven, de instelling regelen via onze smartphone-app en … klaar is Kees. De bediening is al even eenvoudig. Met drukknoppen in je woning óf met de app. Je huis besturen vanuit het buitenland is dus niet langer een illusie.”

 

Meer comfort, minder energie

Met de huisautomatisering van One Smart Control verhoog je je comfort, en verlaag je je energiefactuur. “Het systeem meet de energie die door de bouwsteentjes loopt, en informeert je erover. Zo weet je welk toestel wat verbruikt, en grijp je in waar nodig. Met de slimme domotica creëer je ook een optimaal klimaat, met een minimum aan energie. En ben je niet thuis? Dan laat je bijvoorbeeld automatisch het licht en de verwarming uitschakelen.”

 

Over One Smart Control

One Smart Control is een Belgische onderneming die elektriciteit in gebouwen slimmer maakt – zowel in de woon- als in de werkomgeving. Het ontwikkelingsteam onder leiding van Bert De Haes en David Thielman telt automatiseringsspecialisten uit binnen- en buitenland. One Smart Control heeft zijn thuis in Antwerpen en distribueert producten in Europa. Met als doel: op een eenvoudige manier het comfort vergroten.

 

One Smart Control op Batibouw

Van 20 februari tot 2 maart vindt u One Smart Control op Batibouw. Aan stand 9210 in hal 9 ziet u het innovatieve domoticasysteem aan het werk.

Graag een voorsmaakje van de mogelijkheden? Ontdek enkele toepassingen in het overzicht, toegevoegd als bijlage.

 

Nieuw Op Batibouw 2014!

Domotica alleen iets voor hypermoderne woningen? Toch niet! Met het systeem van One Smart Control bedient iederéén zijn huis met een simpele druk op de knop. Van de verlichting tot de toegangscontrole.

 

Verlichting sturen

Gekleurd licht doet zijn intrede in privéwoningen. Daarom lanceert One Smart Control drie nieuwheden op het vlak van lichtsturing.

Blauw licht voor een feestje? Warmgele gloed voor een winteravond? Creëer altijd de juiste stemming. Dat kan met de Hue-lampen van Philips: stel voor elke lamp een kleur in, of werk met scenario’s via de One Smart Control app.

Je led-verlichting op laagspanning sturen? Natuurlijk. Zo heb je jouw led-kettingen en dimbare tl-verlichting perfect in de hand. Om het je gemakkelijk te maken, biedt One Smart Control ook led-drivers aan.

Je lampen zo instellen dat ze maximaal schijnen met een minimum aan energie? Je doet het met de EcoDim-functie via je smartphone. De EcoDim-functie is zo innovatief dat ze meteen in aanmerking komt voor 2 Europese patenten.

 

Comfort creëren

Wie thuis is, wil genieten van het hoogste comfort. De comfortsensor van One Smart Control brengt het voor elkaar.

De sensor, met de grootte van een schakelaar, meet onder meer temperatuur, luchtkwaliteit, lichtinval en menselijke aanwezigheid. Je zonnewering neerlaten als het te warm wordt? Het licht laten aangaan als je ergens binnenkomt? De verwarming uitschakelen wanneer je vertrekt? Het zijn maar enkele van de mogelijkheden.

 

Muziek afspelen

Niets heerlijker dan thuis genieten van een streepje muziek. Met de One Smart Control-muziekspeler gaat het vanzelf.

Stop de muziekspeler gewoon in je stopcontact, en sluit er je boxen of versterker op aan. Via de app selecteer je jouw muziekbron en regel je het volume. De radio laten spelen wanneer je ’s morgens de badkamer binnenkomt? De muziek uitschakelen wanneer je het huis verlaat? Alles kan!