Welk domoticasysteem moet ik nu kiezen?

Be smart, spread the word.

welk domoticasysteem kiezen? Ontdek de voordelen van One domotica
Bij het kiezen van een domoticasysteem ga je niet over één nacht ijs. Er zijn immers heel wat verschillende systemen alsook heel wat mogelijkheden. Maar het is ook een zekere investering. Een investering die een hap uit je (bouw- of renovatie)budget neemt maar die zich gelukkig wel loont in de toekomst.

De opkomst van domotica maakt het er ook niet makkelijker op. Er bestaan tegenwoordig heel wat domoticasystemen met allemaal hun voor- en nadelen. En dat maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op. Wij sommen alvast 5 sterke redenen op om te kiezen voor ONE Smart Control domotica.

5 redenen om voor ONE Smart Control te kiezen

ONE Smart Control is een relatief jong maar zeer sterk systeem. In tegenstelling tot vele andere systemen maken wij gebruik van het lichtnet voor de communicatie tussen onze elektrische toestellen en je centrale controlepaneel, zijnde je smartphone of tablet. En dat levert uiteraard enkele voordelen op: geen breekwerk, altijd je ‘afstandsbediening’ bij de hand en het op afstand kunnen bedienen van je elektrische toestellen.

Meteen al 3 sterke redenen om voor ONE Smart Control te kiezen. Het feit dat je geen breekwerk hebt, maakt de investering meteen ook wat lichter om te dragen. De reden waarom ONE Smart Control geen breekwerk vereist, is omdat er in tegenstelling tot andere systemen geen nieuwe of bijkomende kabels gelegd moeten worden. Achter iedere schakelaar en stekkerdoos kunnen met microchips uitgeruste blokjes geplaatst worden die niet alleen communiceren met jouw smartphone of tablet maar meteen ook de verbruikte energie registreren. Je hebt dus niet alleen de controle over je elektrische toestellen, je weet ook wat ze verbruikt.

En zo komen we aan de vierde en vijfde reden om voor ONE Smart Control te kiezen. Je weet wat je toestellen verbruiken en kan daar dus ook handig op inspelen. Zo kan je jouw energieverbruik perfect opvolgen, beperken en zo aardig wat besparen op je energiefactuur. Het feit dat het ONE domoticasysteem geen extra kabels vereist maar werkt met de slimme blokjes maakt dat je op ieder moment het systeem kan uitbreiden met nieuwe toestellen of zelfs nieuwe ruimtes in je huis.

En zo kunnen we nog wel wat redenen en voordelen opnoemen. We zetten alvast de 5 belangrijkste redenen nog even op een rijtje:

  • Geen breekwerk
  • Bediening via smartphone of tablet
  • Bediening op afstand
  • Controle over je energieverbruik
  • Slimme blokjes maakt uitbreiding perfect mogelijk (zonder breekwerk!)