Domotica-toepassingen op je smartphone: dit zijn de voordelen

Be smart, spread the word.

domotica op smartphone

Wie domotica zegt, zegt bedienen vanop afstand. Van de verwarming een graadje lager zetten tot je muziek een volume hoger, je doet het allemaal met een simpele swipe op je smartphone. En dat biedt natuurlijk onmiskenbare voordelen. Want waar je ook bent, je domoticatoestellen zijn altijd bedienbaar. In de ochtendrush de lichten vergeten uit te schakelen? Geen probleem, even de app gebruiken en het is meteen geregeld. Ontdek hier alle troeven van domoticasystemen.

Domotica + smartphone = remote control

Een leven zonder smartphone, we kunnen het ons al bijna niet meer voorstellen. Het toestel in zakformaat heeft ons leven beduidend gemakkelijker gemaakt. Al was het maar omdat domotica ons helpt de controle te behouden over ons drukke leventje. Zo kun je via de smartphone de veiligheidscamera’s in je woning checken, maar evengoed de rolluiken laten zakken of alvast de verwarming inschakelen. Ideaal voor wie heel wat van zijn tijd op kantoor spendeert.

Meldingen op maat

Maar domotica hebben nog veel andere troeven. Ze zijn een uitstekende hulp voor wie geen tijd heeft om het reilen en zeilen in zijn woning continu in de gaten te houden. Door meldingen in te stellen, houdt je smartphone je automatisch op de hoogte als er iets in je woning gebeurt: wanneer je alarmsysteem in- of uitgeschakeld wordt, wanneer iemand de voordeur ontgrendelt, …

Programmeren zoals jij verkiest

Domotica doen exact wat jij vraagt, en dat op elk moment van de dag. En daarvoor hoef je helemaal niet in real time achter de knoppen te zitten, je kunt de domoticataken ook perfect programmeren:

  • Stel in wanneer de lichten in je woning geactiveerd worden.
  • Zorg dat deur automatisch vergrendeld wordt wanneer je ’s ochtends naar het werk vertrekt.
  • Laat de verwarming automatisch in werking treden wanneer je de woning nadert.

Op die manier maken domotica je leven niet alleen comfortabel, je spaart er ook heel wat energie mee uit. Een overduidelijke win-winsituatie!