Home automation made easy dankzij de IFTTT-technologie!

Be smart, spread the word.

ifttt - home automation domoticaDe technologische vooruitgang staat niet stil – gelukkig maar. Als consument levert dat natuurlijk heel wat mooie voordelen op. Zo vormt de nieuwe IFTTT-technologie als het ware een brug tussen je analoge en digitale leven. Wat het juist doet en welke voordelen het jou oplevert? Dat leggen we graag voor je uit.

Automatiseer je woning met recepten en triggers

IFTTT staat voor If This Then That. Simpel gesteld moet een gebeurtenis gevolgd worden door een bepaalde actie. Nog niet duidelijk? Probeer het dan even met volgende voorbeelden:

  • Stel dat het begint te sneeuwen, dan gaat de verwarming automatisch enkele graden hoger.
  • Komen de kinderen thuis? Dan krijg je automatisch een sms’je.
  • Gaat de zon onder? Dan springen je lampen automatisch aan.

En zo kan je eindeloos veel recepten aan maken op basis van bepaalde triggers. De IFTTT app is gekoppeld aan ruim 160 kanalen – van Twitter en Facebook tot iOs en Philips Hue – die je kan gebruiken in je recepten. Ieder kanaal kan diverse triggers hebben. Zo kan je voor Twitter een trigger instellen als er getweet wordt over een bepaalde hashtag, als één van je favoriete volgers iets tweet of wanneer je een direct message krijgt. Hieraan kan je dan weer tal van acties koppelen.

home automation met ifttt - ifttt recepten domotica

Als… Dan… Met ONE domotica!

IFTTT of het idee erachter is op zich niet zo nieuw. ONE Smart Control hanteert al van bij het begin een gelijkaardige logica. Het grote verschil zit hem in de triggers. Waar IFTTT gebruik maakt van ‘digitale’ triggers, maakt ONE gebruik van sensoren.

Het ONE domoticasysteem kan uitgerust worden met een comfortsensor. Deze meet de temperatuur, aanwezigheid, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en de lichtinval. Op basis van de gemeten waarden kan het systeem automatisch acties ondernemen. Acties die jij instelt natuurlijk. Zo kan je de rolluiken en verlichting automatiseren door in te stellen dat de lampen aan moeten en de rolluiken naar beneden moeten van zodra het begint te schemeren. Verlaat je de woning? Dan moeten alle lampen uitgeschakeld worden en de verwarming enkele graden lager. Meet het systeem beweging terwijl er niemand thuis is? Dan treedt het alarmsysteem in werking en krijg je automatisch een melding.

IFTTT one domotica systeem

Op die manier kan je heel wat zaken programmeren en automatiseren en zo het leven in en rond het huis wat makkelijker, zuiniger én veiliger maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden van ONE domotica te ontdekken.