Je huis beveiligen tegen inbraak met domotica & sensoren voor ramen & deuren

Be smart, spread the word.

domotica sensoren - sensor voor ramen en deuren

Een inbraak in je woning is sowieso al geen pretje, en dan lopen de kosten achteraf vaak ook nog eens hoog op – dat kan zelfs tot 2.500 euro gaan. Een reden te meer dus om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Je domoticasyteem kan je daarbij een handje helpen, dankzij slimme sensoren voor ramen en deuren. En laat die nu net de meest kwetsbare punten van je woning zijn.

Persoonlijk alarm via je smartphone

De raam- en deursensor bestaat uit een draadloos magneetcontact die aangedreven wordt door zonne-energie. Zo loop je dus nooit het risico dat de batterijen leeg lopen waardoor je ramen en deuren onbeveiligd zijn.  Het ene deel van de sensor wordt op het bewegende deel van het raam of de deur bevestigd en het andere op het kozijn. Eens de sensor verbonden is met je domoticasysteem, kan hij detecteren wanneer een raam of deur geopend wordt.

Zitten de kinderen op school en verlaat jij het huis om naar het werk te vertrekken? Zet je domoticasysteem dan in de ‘Away’-stand. Wordt er vervolgens een deur op raam geopend, dan krijg je daar onmiddellijk een melding van op je smartphone. Uiteraard kan je ook nog andere acties koppelen aan deze situatie. Laat bijvoorbeeld je alarmsysteem in werking treden en de radio loeihard aanspringen om de inbrekers weg te jagen.

Meer dan draadloze inbraakbeveiliging alleen

De slimme sensor detecteert bovendien meer dan inbraak. Hij alarmeert je ook wanneer er storm op komst is. Je domoticasysteem volgt de weersomstandigheden op de voet en kan daar vervolgens handig op inspelen. Is er storm op komst met hevige regen- of hagelbuien en detecteert de sensor dat je raam nog openstaat? Dan ontvang je hier automatisch een melding van op je smartphone.

Je kunt zelfs instellen dat je een melding krijgt wanneer je verwarming opspringt en er nog een raam openstaat. Je verwarming is goed voor ruim 60-70% van je energiefactuur en jaarlijks gaat er heel wat energie verloren door openstaande ramen. Ook daar kan ONE domotica je dus bij helpen!

Naast inbraakschade kan de slimme sensor je dus ook behoeden voor waterschade én voorkomt hij energieverlies. Kom je graag meer te weten over de mogelijkheden en prijs van de raam- en deursensor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.