Last met opstaan? Dankzij automatisering wordt opstaan wél een pretje!

Be smart, spread the word.

huis automatiserenVervloek je ‘s morgens je wekker? Is opstaan voor jou een ware strijd? Dan kun je vast enkele tips gebruiken om dat pijnlijke proces wat te verzachten. We helpen je graag om elke ochtend met het juiste been uit bed te stappen!

Gemakkelijker opstaan dankzij automatisering

Het moment dat de wekker voor de eerste keer afgaat, is voor velen het signaal om zich nog even om te draaien. Je warme bed voelt immers zo comfortabel dat je het voor geen geld in de wereld wilt verlaten. Maar de plicht roept en nu wordt het echt tijd om op te staan. En dat hoeft helemaal niet zo’n lastige klus te zijn. Enkele tips:

Een aangename temperatuur

Velen vinden het verschrikkelijk om uit hun warme coconnetje te moeten kruipen en de koude ochtendlucht te trotseren. Al rillend zoek je de badkamer op, maar ook daar vind je pas warmte tot je onder de douche stapt. Deze eerste ‘hindernis’ kun je nochtans makkelijk vermijden door je thermostaat te programmeren.

’s Avonds zakt de temperatuur automatisch enkele graden zodat je makkelijker in slaap valt. Een half uurtje voor je gewekt wordt, springt de verwarming terug op zodat het lekker warm is wanneer je uit bed komt. Een (half) uurtje later – wanneer je uit de douche komt en volledig opgewarmd bent – wordt de thermostaat automatisch enkele graden lager gedraaid. Zo verspil je geen cent energie!

Gewekt door het zonlicht

Laten we eerlijk zijn: niemand wordt blij van dat irritante gerinkel van z’n wekker. Het is veel aangenamer én natuurlijker om gewekt te worden door het zonlicht. Met onze domotica app stel je moeiteloos in wanneer de rolluiken ’s morgens opengaan. Zo word je natuurlijk gewekt, wat veel aangenamer is dan een rinkelende wekker naast je oren.

Begint jouw dag nog voor de zon opkomt? Dan kun je op je verlichting rekenen om je te wekken. Om 5 uur gaan de lampen bijvoorbeeld zachtjes branden, waarna de intensiteit geleidelijk toeneemt. Zo word je stilletjes maar zeker uit je slaap gehaald.

Automatiseer je ochtendroutine

Koffie zetten, de rolluiken openen, de verwarming enkele graden lager draaien, … Nog voor je dag goed en wel begonnen is, ben je al druk in de weer. Het zou toch veel aangenamer zijn als je dat eerste halfuurtje van de dag zonder stress kon doorbrengen? Door je ochtendroutine te automatiseren kun je in alle rust ontwaken en zonder stress de deur uit gaan. Via de ONE Smart Control app programmeer je in een handomdraai wanneer de koffiezet opstart en wanneer de rolluiken geopend worden.

Begin je dag al dansend

Verschijnt er een glimlach op je gezicht wanneer je de eerste tonen van je favoriete nummer(s) hoort? Dan is dat de ideale manier om je dag aan te vangen. ONE Smart Control laat je rustig wakker worden door ’s morgens automatisch je favoriete tunes op te zetten. Heerlijk, toch?