Alles uit met één beweging: de alles-uitknop

Be smart, spread the word.

Huisautomatisering alles-uitknop

Je kent het vast wel: de dag loopt op z’n einde en je kijkt reikhalzend uit naar je comfortabele bed. Maar zodra je de lakens over je heen trekt, begin je jezelf af te vragen of je de deuren wel op slot hebt gedaan. En of je de lichten in de woonkamer niet hebt laten branden? Met de alles-uitknop kun je op beide oren slapen!

Plaats je huis in slaapstand

Domotica-toepassingen maken je dagelijkse leven een stuk makkelijker. Met de ONE Smart Control app stel je verschillende scènes in die je activeert met slechts een klik. Een scène is volledig afgestemd op jouw behoeften en je dagelijkse leven. Zo kun je er scène instellen voor het ontwaken, een voor wanneer de ouders ’s avonds koken en de kinderen huiswerk maken, of een om je huis op het einde van de dag in slaapstand te plaatsen.

Elke scène bestaat uit een reeks gebeurtenissen waarbij verschillende functies geactiveerd of uitgeschakeld worden. Ga bij jezelf even na welke stappen je doorloopt voor het slapengaan:

  • de deuren op slot doen,
  • alle verlichting uitschakelen,
  • het alarmsysteem activeren,
  • de rolluiken aflaten,
  • de nachtverlichting in de gang en aan de trap aandoen,
  • enzovoort.

Elke avond voer je dus een hele waslijst taken uit vooraleer je eindelijk in bed kruipt. Net daarom zie je wellicht af en toe iets over het hoofd. Zou het niet makkelijker zijn als je al die taken in een keer kon uitvoeren?

Automatiseer je dagelijkse routine

De alles-uitscène neemt die taken voor zijn rekening. Zodra je de scène activeert, gaat alle verlichting in huis uit, treden de geselecteerde toestellen in slaapstand, gaan de deuren automatisch op slot (indien deze uitgerust zijn met een elektrisch slot) en worden de rolluiken afgelaten. In de gang en aan de trap springt de nachtverlichting aan en ook het alarmsysteem treedt in werking. Je kunt zelfs de verwarming in het programma opnemen. Die mag ’s nachts gerust enkele graden lager. Zo bespaar je meteen ook op je energiefactuur!

Bovendien kun je ook je drukknoppen programmeren om de scènes te activeren. Plaats een drukknop aan de trap en stel via de app in dat de alles-uitscène geactiveerd wordt wanneer iemand op de drukknop drukt. Gedaan met het hele huis rond te rennen: met slechts één druk op de knop gaat je huis in slaapstand en kunnen jij en je gezin met een gerust hart gaan slapen.