Wedden dat je niet wist dat je smartphone deze trucjes kon?

Be smart, spread the word.

smartphone domotica mogelijkheden

We hoeven we je wellicht niet te vertellen dat de smartphone van alle elektronica een van de meest veelzijdige en innovatieve producten is. Sterker zelfs: deze veredelde zaktelefoon biedt ongebreidelde mogelijkheden op het vlak van ontspanning, productiviteit en duurzaamheid. Hoewel de meeste gebruikers vertrouwd zijn met de belangrijkste toepassingen, zijn er nog altijd enkele bijzonder handige apps die onder de radar blijven. We lijsten ze voor je op!

Smartphone = een tweede paar ogen

Ken je dat gevoel? Je staat voor een bekend schilderij, maar je kunt je niet meer herinneren wat je leraar kunstgeschiedenis daar nu weer allemaal over wist te vertellen. Vervelend, niet? Maar geen nood: je smartphone is de perfecte stads- of museumgids. Met de Google Goggles app kun je namelijk snel en eenvoudig achtergrondinformatie vinden over een foto die je genomen hebt met je smartphone. Beroemde schilderijen herkennen, meer productinfo opvragen, historisch duiding krijgen, … het wordt allemaal mogelijk in een vingerknip.

Je smartphone als vertaler-tolk

Ken je de Google-vertaalapp Translate? Die gaat nog een flink stuk verder dan zomaar wat lijntjes tekst vertalen. De app vertaalt namelijk in real time elk woord dat je met je smartphonecamera in beeld brengt. Denk maar aan een onbegrijpelijke menukaart of een verkeersbord in het buitenland. Bijzonder handig voor wie graag verre oorden opzoekt! De app is beschikbaar in meer dan twintig talen en de vertaalvaardigheden worden continu verbeterd op basis van gebruikersfeedback.

Monitor je woning

Veiligheid is alles, zeker als het over je woning gaat. Hou je graag een oogje in het zeil terwijl je op je werk of in het buitenland bent? Kies dan voor een domotica-webcam. Het enige wat je hoeft te doen is een of meerdere cameraatjes installeren, en je bent vertrokken. Via de app op je smartphone kun je te allen tijde controleren wat er in huis gebeurt.

Domotica: regel alles via je smartphone

Wist je dat je nagenoeg élk toestel in je woning met je smartphone kunt besturen? Door te kiezen voor domotica stel je in wanneer de verwarming in werking treedt en wanneer de lichten uit mogen gaan. Ga je iets vroeger naar huis door een geannuleerde werkvergadering? Zet je verwarming dan aan met je smartphone voor je in de auto stapt. Dan is het heerlijk warm wanneer je thuiskomt.

Tip: Met het domoticasysteem van ONE Smart Control weet je op elk moment welke toestellen energie verbruiken en hoeveel. Je leest het gewoon af op je smartphone! Je kunt ze trouwens meteen uitschakelen als dat nodig is.