De voordelen van een slim domoticasysteem

Be smart, spread the word.

Slim wonen dankzij  het One domoticasysteem - voordelen van domotica
Domotica
bestaat al eventjes. Maar het werd hoog tijd om het allemaal wat slimmer aan te pakken. Met domotica kan je zowat alle elektrische toestellen verbinden en bedienen met een afstandsbediening die je altijd binnen handbereik hebt: je smartphone.

Klinkt mooi, zo’n domoticasysteem. Maar het levert je ook aardig wat voordelen op. Een besparing op je energiefactuur bijvoorbeeld. Maar ook een heleboel praktische zaken die het leven thuis een stuk aangenamer maken…

Een slim domoticasysteem vol verrassingen!

Een slim domoticasysteem dat je makkelijk kan bedienen via je smartphone of iPhoneWat is domotica? Wel, domotica is het toevoegen van innovatieve technologie aan uw huis die zorgt voor een betere kwaliteit van wonen. Met een slim domoticasysteem, zet u de elektrische toestellen letterlijk en figuurlijk naar uw hand. Zelfs van op afstand.

Zo kan je van op het werk, maar ook van op een zonnig strand ervoor zorgen dat er niets meer aan staat wat niet hoeft aan te staan. Geen onnodig verbruik dus. Maar je kan er ook de verwarming mee bedienen. Zo kan je deze een half uurtje voor het thuis komen inschakelen en hoeft deze dus niet de hele dag te branden. Zo kom je iedere dag thuis in een warm en aangenaam nest.

Al wat je nog moet doen is de benen omhoog, een gezellig muziekje opzetten en het licht dimmen… Want ook dat behoort tot de mogelijkheden. Na een lange werkdag wil je die knusse zetel niet meer verlaten en dankzij domotica hoeft dat ook helemaal niet!

Een verhoogd veiligheidsgevoel dankzij domotica

Vergeten of je het alarmsysteem bent aan te zetten? Geen probleem! Haal je smartphone boven en check het even. Ben je er nog steeds niet gerust in? Dan kan je op ieder moment enkele lampen in het huis laten branden, de rolluiken op- en aflaten, enzovoort. Zo geef je aan inbrekers de indruk dat er wel degelijk iemand thuis is.

Van gebruiksgemak tot het besparen van energie. De voordelen van een slim domoticasysteem zijn eindeloos. Bovendien staat de technologie niet stil wat maakt dat er iedere dag nieuwe toepassingen en producten bedacht worden om het leven thuis nog makkelijker te maken.

david Thielman