Wonen met domotica is slim wonen!

Be smart, spread the word.

Domotica installeren in je woning is kiezen voor slim wonen!De integratie van domotica in onze huizen is slechts een kwestie van tijd. Enkele jaren terug was domotica echt nog iets van de toekomst. Vandaag de dag zijn er echter heel wat ‘connected’ toestellen – die verbonden zijn met het internet – en stellen we zelf ook meer eisen aan onze woning.

Wonen met domotica wordt dan ook steeds slimmer wonen. Je hebt je eigen comfort, veiligheid, verbruik, enzovoort volledig zelf in handen. Letterlijk en figuurlijk want de toestellen die we continu bij ons hebben – smartphones & tablets – vormen de afstandsbediening van onze woning.

Slim wonen – een drang naar comfort & controle via domotica

Waar domotica vroeger vooral geïnstalleerd werd vanuit een drang naar luxe, om te kunnen pronken zeg maar, zien we nu steeds meer een bewuste keuze voor ‘slim wonen’. Slim wonen is immers niet enkel weggelegd voor een selecte groep. Iedereen profiteert van slim wonen en domotica: van doorsnee gezinnen tot senioren en gehandicapten en zelfs bedrijven en instanties.

Door de mooie innovaties en sterke uitbreidingen van het domoticasysteem evenals de vele connected toestellen & smart devices zijn er steeds meer voordelen verbonden aan het installeren van een domoticasysteem in je woning. Bovendien hoef je geen nieuwbouw te zetten om slim te kunnen wonen. Het ONE domoticasysteem kan ook in bestaande woningen geïnstalleerd worden. Van enkel de woonkamer tot het hele huis.

Slim wonen met domotica is investeren in de toekomst

Slim wonen betekent enerzijds wel een investering maar die investering betaalt zichzelf terug. Enerzijds in het verhoogde woonplezier & woongemak. Denk maar aan gehandicapte mensen die dankzij een slim domoticasysteem heel wat vrijheid krijgen in hun woning. Maar ook energie zal steeds belangrijker worden in de toekomst. Dankzij domotica kunnen we echter slimmer omspringen met ons energieverbruik wat er meteen ook voor zorgt dat je de investering (snel) terugverdient.

Ten slotte staat de ontwikkeling van domotica en de bijkomende mogelijkheden niet stil. Woningen die voorzien zijn van een domoticasysteem hebben dan ook een streepje voor op de huizenmarkt. Investeren in domotica is investeren in je woning. Een investering die bij de verkoop van je woning ongetwijfeld zal lonen!