Wonen met domotica: duurzaam én energiezuinig !

Be smart, spread the word.

Door domotica te installeren in je woning kan je veel duurzamer & energiezuinig gaan wonenWie dit en volgend jaar wil bouwen, zal het geweten hebben. De strenge energienormen zorgen immers voor een aardige meerkost. We willen uiteraard allemaal duurzaam & energiezuinig wonen, maar die meerkost, die nemen we er niet altijd even graag bij. Maar er is ook goed nieuws!

De laatste maanden komen er steeds nieuwe energienormen & duurzame maatregelen bij die je moet naleven bij het bouwen van een nieuwe woning of bij het renoveren van een bestaande woning. Hoewel ze een meerkost vormen, zorgen die normen er op termijn echter voor dat je aardig wat kan besparen op je energiefactuur. Combineer dat nog eens met een slim domoticasysteem en je energieverbruik zal zienderogen dalen!

Laag energieverbruik, hoog wooncomfort!

De nieuwe energienormen zorgen niet alleen voor een lager energieverbruik maar ook voor meer wooncomfort. Een betere, gezondere leefomgeving is het rechtstreekse gevolg van maatregelen als een betere ventilatie, betere isolatie, enzovoort. Maar ook domotica speelt een grote rol in zowel het verlagen van je energieverbruik als in het verhogen van wooncomfort.

Een slim domoticasysteem stelt je namelijk in staat om een optimaal zicht te houden op wat je wanneer verbruikt. Zo krijg je per kamer en eventueel zelfs per toestel een accuraat overzicht. Dat stelt je in staat om je verbruik onder controle te houden.

Dankzij One domotica kan je jouw energieverbruik continu opvolgen

Maar ook het verhoogd wooncomfort is dus een belangrijk aspect van je domoticasysteem. Zo heb je alles binnen handbereik want met je smartphone of tablet kan je ieder elektrisch toestel dat is aangesloten op het domoticasysteem makkelijk en snel bedienen. Van overal trouwens! De verwarming een half uurtje voor je thuiskomt inschakelen. De lichten automatisch laten aanspringen op een bepaald uur. De koffiezet laten aanspringen als je uit bed komt… Het zijn slechts enkele van de mogelijkheden om je wooncomfort te verhogen door middel van domotica.

Ontdek alle mogelijkheden van het ONE domoticasysteem of maak een afspraak met onze adviseurs om een persoonlijk advies te krijgen voor jouw woning.