Pers zone old

One lanceert nieuw eenvoudig domotica-systeem toepasbaar in elke woning

One  ontwikkelde de eerste eenvoudige huisautomatisering die gemakkelijk kan worden geistalleerd. One is de oplossing voor het besturen van verschillende technieken (verlichting, verwarming, rolluiken, veiligheid, muziek enz…) in woningen en appartementen.. In tegenstelling tot de meeste domatica oplossingen, vereist
One geen specifieke bekabeling en kan het zowel in bestaande als nieuw te bouwen woningen worden toegepast. Gezinnen kunnen hun hele huis automatiseren zonder ook maar een tegel of baksteen uit te breken.  Het is bovendien het perfecte meetinstrument om energiebesparend te leven.

Ongekende flexibiliteit in elke woning

Wie een oude woning betrekt, hoeft niet langer te denken dat domotica niet aan hem besteed is. Dankzij  het nieuwe domotica systeem van One kan zelfs in oude huizen domotica geinstalleerd worden. Er is namelijk geen specifieke bekabeling nodig, alles gebeurt via het lichtnet. One biedt een optimaal wooncomfort aan waarvoor slechts kleine ingrepen in je huis noodzakelijk zijn. De componenten, die eruitzien als kleine blokjes, worden onzichtbaar gemonteerd achter drukknoppen, in lichtarmaturen, in stopcontacten of bij de rolluikmotoren. Daarnaast zijn de aanpassingen in de verdeelkast minimaal en is er nauwelijks extra ruimte nodig. Bij verhuis gaat de investering niet verloren, je kan de componenten gewoon meenemen en in de nieuwe woonst installeren. Dit is een primeur in de wereld van domotica want normaal gezien worden domotica systemen ingebed in de bekabeling van een woning. One maakt domotica nu mobiel en beschikbaar voor iedereen.”

One functies worden bediend via vertrouwde drukknoppen (230V) . Deze kunnen vrij gekozen worden uit het aanbod van de verschillende fabrikanten of je kan je bestaande druknoppen behouden. De bediening blijft daarom ook na installatie van One heel vertrouwd voor zowel jong als oud. Naast de klassieke drukknop kan je je woning ook bedienen via een applicatie op een iPhone, een iPad en in een later stadium ook via een Android smartphone. Zelfs wanneer je met vakantie bent, hoef je je geen zorgen te maken over je woning. Het systeem voorziet dat eens de verbinding gemaakt is via het internet,  je je huis kan besturen en in de gaten houden vanop heel de wereld.

Eenvoudig te installeren

In tegenstelling tot de meeste domoticasystemen, zijn er geen ingewikkelde instellingen nodig. One  componenten werken meteen na aansluiting. Er zijn geen eindeloze instellingen nodig door een specialist. Je kan de componenten gewoon vastschroeven en klaar ben je. Functies kunnen aangepast en toegevoegd worden en even makkelijk weer weggehaald worden. Indien gewenst komt een van de One adviseurs eerst langs om samen met jou je huis onder de loep te nemen en de noden te bespreken. De componenten kunnen besteld worden via de website van One  www.onesmartcontrol.com. De installatie kan gebeuren door de vertrouwde elektro installateur of door het gespecialeerde One installatieteam. Geen maanden wachttijd meer dus om je domoticasysteem up and running te krijgen.

Energiebesparing

De componenten van One zorgen ervoor dat je je verbruik kan aanpassen aan je levensgewoonten. Ze zijn voorzien van een intelligente chip. Deze chip zorgt ervoor dat het energieverbruik volledig kan worden afgestemd op maat van de gebruiker. One componenten meten de energie die door de componenten heen loopt en informeren de gebruiker hierover. Zo ken je het actuele en historische verbruik van je elektrische toestellen en kan je perfect nagaan waar de energie naartoe gaat en zo nodig aanpassingen doen. De geavanceerde functies van de One component zorgen er bovendien voor dat verwarming, verluchting en zonnewering samenwerken om je huis in optimale toestand te houden, zonder energie te verspillen. Niet-essentiele verbruikers gaan automatisch uit als je de woning verlaat, bijvoorbeeld het licht in de badkamer dat je steevast vergeet uit te doen, en je verwarming gaat in eco-stand.

De meeste One compontenten zijn vanaf juni 2013 beschikbaar. Ze kunnen besteld worden via de website van One, www.onesmartcontrol.com.

Over One

One Smart Control is een Belgische onderneming die zich focust op de ontwikkeling van innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor het beheren en besturen van technieken in gebouwen. OneTM systemen vinden hun toepassing zowel in de woon- als de werkomgeving. Het ontwikkelingsteam van One bestaat uit experten uit binnen-en buitenland op gebied van design en technologie. Onder leiding van Bert De Haes en David Thielman, die hun uitgebreide kennis en ervaring in de automatiseringssector gebundeld hebben voor de start van One , zal OneTM een belangrijke impact hebben op het automatiseringslandschap.

One is gevestigd in Antwerpen en verdeelt zijn oplossingen in Europa.

One is terug te vinden in hal 5 op stand 311 op Architect@work Kortrijk van 25 tot 26 april 2013.