ONE steunt 1 dag niet – Domotica en inbraakbeveiliging

Be smart, spread the word.

Inbraakbeveiliging en preventie met ONE domotica
Dagelijks wordt er gemiddeld meer dan 200 keer per dag ingebroken in Belgische huizen. In het najaar ligt dat getal zelfs nog wat hoger. Hoog tijd dus om actie te ondernemen en die actie wordt nu gebundeld in het initiatief 1 dag niet.

Op 11 december 2014 vindt de nationale actiedag plaats met als doel op die dag geen enkele inbraak te moeten registreren. Daarvoor worden al heel wat initatieven naarstig gedeeld en ook ONE Smart Control draagt graag z’n steentje bij aan inbraakbeveiliging en veiligheid in het algemeen. Dat doen we ondermeer met onze paniekknop.

Inbraakbeveiliging via je domoticasysteem

Op eendagniet.be kan je heel wat diverse initiatieven en ideeën ontdekken van politiezones, bedrijven, instellingen maar ook burgers. Zo spreken buren onder elkaar af om elkaar beter te leren kennen en leuke activiteiten te organiseren om zo beter een oogje in het zeil kunnen houden bij elkaars buren. Daarnaast geven ook wijkagenten en politiezones tips voor inbraakpreventie en delen ook ondernemers heel wat praktische tips via de website.

Met tips alleen kom je er jammer genoeg niet. Inbrekers worden steeds sluwer en vinden altijd nieuwe technieken om binnen te geraken. Daartegenover staan uiteraard heel wat innovatieve producten die inbrekers buiten houden. Domotica is er daar één van. Men neemt echter nog vaak, en ten onrechte, aan dat domotica alleen maar een “technologisch snufje is voor rijke mensen”. Domoticasystemen hebben de laatste jaren echter een sterke evolutie gekend en daarmee een explosie van mogelijkheden. Van energie besparen en elektrische toestellen programmeren tot je huis extra beveiligen.

Aanwezigheid simuleren op ieder moment

Zo kan je bijvoorbeeld je aanwezigheid simuleren wanneer je op vakantie, op het werk bent of in je bed ligt. Zo lijkt het alsof er op ieder moment wel iemand thuis is wat de inbrekers zal afschrikken. Via de app stel je in een handomdraai in welke lampen wanneer moeten branden en tussen welke tijdstippen.

Je kan nog een stapje verdergaan door eventueel ook de radio aan te schakelen op bepaalde tijdstippen en door ’s morgens en ’s avonds de rolluiken automatisch op te halen of af te laten.

Extra beveiliging in huis dankzij de paniekknop

De paniekknop is ons antwoord op het onveiligheidsgevoel. De paniekknop is een drukknop die je overal in huis kan installeren: naast je bed, in de living, aan de voordeur, … Aan de paniekknop kan je zelf verschillende functies koppelen. Alles wat aan je domoticasysteem gekoppeld is, kan je zo dus ook activeren om paniek te slaan.

Stel dat je onraad ruikt, dan activeer je met één druk meteen de paniekfunctie waardoor de lichten aan- en uitspringen, de rolluiken omhoog gaan, de muziek loeihard begint te spelen, … Geen inbreker die het dan nog waagt om binnen te komen! Bovendien kan je alles eenvoudig zelf instellen. Via onze domotica app bepaal je welke functies geactiveerd moeten worden bij het indrukken.

En om zeker te zijn dat er nooit per ongeluk alarm geslagen wordt – door spelende kinderhandjes bijvoorbeeld – kan je instellen dat de knop 5 seconden ingedrukt moet worden vooraleer er paniek geslagen wordt.

Kom je graag meer te weten over onze paniekknop en de mogelijkheden van het ONE domoticasysteem? Neem dan vrijblijvend contact op. Neem zeker ook een kijkje op de website van 1 dag niet en ontdek de verschillende tips en tricks voor inbraakpreventie.