Domotica voor restaurants: enkele mogelijkheden

Be smart, spread the word.

domotica voor restaurants

Verwarming en verlichting automatisch aan- en uitzetten en programmeren, en muziek aanzetten: domotica is niet alleen voor particulieren interessant. Ook in de horeca bewijst het zijn nut. Domoticasystemen bieden gebruiksgemak, comfort en leveren restaurantuitbaters een aanzienlijke energiebesparing op. We zetten de troeven op een rijtje.

Sfeerverlichting brengt je gasten in de juiste stemming

Verlichting is cruciaal om de juiste sfeer te scheppen. Het zorgt voor een comfortabel gevoel bij je gasten en brengt ze meteen in de juiste stemming. Wanneer ze aan het dineren zijn, moeten de lichten dan weer functioneel zijn, zodat ze optimaal kunnen genieten van wat er op hun bord ligt. Met domotica bedien je alle combinaties met één druk op de knop.

Vlotte temperatuurregeling en ventilatie

Een aangename omgeving is van cruciaal belang voor wie gasten over de vloer krijgt. En dat geldt ook voor restaurants. Als het te koud of te warm is, is een restaurantbezoek allesbehalve aangenaam. Met een domoticasysteem slaag je erin om een vlotte temperatuurregeling aan te houden. Bovendien kun je voor elke ruimte een andere temperatuur instellen. Verwarmen en ventileren gaan hand in hand. Met de comfortsensor van ONE Smart Control stuur je zowel de verwarming als de ventilatie aan. En dat merken je gasten wanneer ze je restaurant binnenstappen.

Centrale aansturing

De verwarming in het toilet aanzetten terwijl je je in de keuken bevindt? Het licht dimmen of de muziek aanzetten in een andere ruimte? Een domoticasysteem wordt per definitie centraal aangestuurd. Je hebt alle tools te allen tijde binnen handbereik. Met een druk op de knop bedien je alle functies, ook vanop afstand.

Bedienen met smartphone of tablet

Om je domoticasysteem te bedienen, heb je enkel een mobiel apparaat nodig. Met je iPhone, iPad, Android-smartphone of -tablet stuur je het systeem snel en gemakkelijk aan, waar je je ook bevindt. Bovendien kun je altijd en overal je energieverbruik controleren.

Tip: Ook voor de muziek in je restaurant kun je een domoticasysteem gebruiken. Je koppelt je muziekdatabank gewoon aan je domoticasysteem en voor de bediening gebruik je ook hier je smartphone of tablet. Handig en eenvoudig!