Comfortabel en energiezuinig verwarmen? Dat doe je zo

Be smart, spread the word.

energiezuinig verwarmen

Comfortabel en energiezuinig verwarmen gaan hand in hand, op voorwaarde dat je het op de juiste manier aanpakt. Er zijn tal van oplossingen die beide aspecten verenigen. Wij zetten de voornaamste op een rijtje.

Een moderne verwarmingsinstallatie

Een modern energiezuinig huis kan niet zonder een moderne verwarmingsinstallatie. Een condensatieketel is tegenwoordig een must want zo’n ketel laat energiezuinig verwarmen toe. Het rendement van een condensatieketel ligt veel hoger dan dat van een klassieke ketel. Op die manier verdien je de investering op termijn terug. Bovendien verspreidt een moderne verwarmingsinstallatie de warmte geleidelijk over je woning, wat het comfort ten goede komt.

Tip: Door radiatoren en vloerverwarming te combineren, bereik je een maximaal comfort.

Isoleren en ventileren

Een goed geïsoleerd dak en ramen en deuren met een hoge isolatiewaarde zijn een must in een energiezuinige woning. Het heeft echter geen zin om je woning helemaal dicht te metselen. Een goed ventilatiesysteem gaat perfect samen met een geïsoleerde woning en is onmisbaar voor een gezond binnenklimaat.

Thermostatische radiatorkranen

Heb je geen thermostatische radiatorkranen? Dan gaat de temperatuur in elke kamer de hoogte in wanneer je de verwarming hoger zet. Dankzij thermostatische radiatorkranen slaag je erin om de temperatuur per ruimte perfect onder controle te houden. Als je niet in de badkamer of slaapkamer vertoeft, hoeven die ook niet verwarmd te worden. Gewoon de radiatorkraan dichtdraaien en klaar is kees.

Energiezuinig verwarmen met domotica

Domotica is synoniem met slimme verwarming. Zonder aan comfort in te boeten, verwarm je je woning enkel wanneer het nodig is. Op die manier bespaar je heel wat energiekosten en dat merk je maandelijks op je bankrekening. Bovendien wordt ook het mileu er beter van.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Gebruik dan de ONE Smart Control domotica-oplossing. Met één druk op de knop zet je de installatie op eco-stand. De verwarming wordt lager gezet en alle lichten gaan meteen uit.