Home automation – je smartphone of tablet als afstandsbediening

Be smart, spread the word.

De voordelen & mogelijkheden van home automation of domotica via je smartphone of tabletStel je even voor dat je jouw elektrische toestellen kon bedienen met één centrale afstandsbediening: de lichten aandoen, het koffieapparaat inschakelen, de rolluiken aflaten, het wasmachine opzetten, … En dat allemaal van op eender welke locatie!

Naast het in- en uitschakelen van toestellen kan je ze bovendien ook programmeren. Zo staat je kopje koffie ’s morgens voor je klaar, schiet de verwarming een half uur voor je thuiskomst op en kan je de tuin- en gevelverlichting automatisch laten opspringen als het begint te schemeren.

Home automation biedt de ideale oplossing voor iedere woning & situatie

Home automation staat voor het automatiseren van je woning en is toegankelijk voor iedereen. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor iedere persoon, ieder gezin en iedere woning zijn er diverse oplossingen. Zo wordt home automation en domotica steeds meer toegepast in de zorgsector.

Bejaarden die kampen met dementie, mensen met een lichamelijke beperking, … Zij hebben allen baat bij het installeren van domotica in hun woning of verblijf. Taken die voordien moeilijk of onmogelijk waren, worden dankzij domotica kinderspel. Dankzij de centrale afstandsbediening – via de smartphone of tablet – kunnen ze alle elektrische toestellen die aangesloten zijn op het domoticasysteem makkelijk en snel bedienen. Bovendien voorziet het ONE domoticasysteem ook een paniekknop zodat familieleden met slechts één knop gewaarschuwd kunnen worden in geval van problemen.

Home automation – Programmeer je woning met het ONE domoticasysteem

Maar ook mensen die meer wooncomfort wensen zijn gebaat bij de installatie van een domoticasysteem in hun woning. Domotica stelt je immers in staat je verlichting, muziek, alarm, verwarming, … van op afstand te bedienen. Je behoudt dus steeds de controle over je woning, waar je ook bent.

Een extra voordeel is het energiebeheer: dankzij de technologie achter het ONE domoticasysteem weet je perfect hoeveel elektriciteit de aangesloten toestellen verbruiken op ieder moment. De blokjes die achter de stopcontacten en schakelaars geplaatst worden, registreren perfect hoeveel welk toestel verbruikt. Zo krijg jij een mooi overzicht van het energieverbruik per kamer en per toestel. Aan jou om met die gegevens energie te besparen en zo ook op je factuur te besparen!

Home automation biedt dus heel wat voordelen en kan in iedere woning en voor iedere situatie toegepast worden.

Meer weten over home automation en/of ONE domotica? Neem dan snel contact met ons op !

david Thielman

Comments are closed.