Huizen met domotica hebben een streepje voor op de huizenmarkt

Be smart, spread the word.

voordeel vastgoed - domotica in huis

Je woning verbeteren kan op tal van manieren. Zo kun je het interieur verfraaien, de indeling aanpassen of de technieken upgraden. Zonnepanelen, een zuinige warmtepomp of een slim domoticasysteem: het zijn stuk voor stuk investeringen die de waarde van je woning verhogen én het makkelijker maken om je huis te verkopen.

De meerwaarde van een smart home

Kandidaat-kopers beoordelen een woning op verschillende aspecten. De ligging, grootte en indeling, evenals de ziel of het karakter van de woning. Maar ook de aanwezige technieken en het verbruik wegen zwaar door op de beslissing om al dan niet een bod te doen. Een huis dat klaar is voor de toekomst biedt dan ook heel wat voordelen, niet het minst ten opzichte van ‘domme’ huizen.

Het mooie aan het ONE-systeem is dat het zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Je hebt de verschillende mogelijkheden en instellingen meteen onder de knie. Mooi meegenomen: drukknoppen en schakelaars blijven gewoon doen wat je van ze verwacht. De nieuwe eigenaars hoeven dus geen hele handleiding door te nemen om de diverse functies te bedienen.

Een interactieve rondleiding

Bij de rondleiding kun je kandidaat-kopers meteen de mogelijkheden van het systeem tonen, wat hen ongetwijfeld zal overtuigen van de meerwaarde. Activeer verschillende ‘scènes’ waarbij de verlichting en verwarming automatisch aangepast worden, zet aangename muziek op via je smartphone en toon hoe makkelijk het is om toestellen (vanop afstand) uit te schakelen. Vestig ook hun aandacht op de eco-stand. Met een knop aan de voordeur schakel je over naar de eco-stand waarna alle lichten uitgaan en de verwarming enkele graden lager schakelt. Niemand thuis? Dan wordt er dus ook geen cent teveel energie verbruikt.

voordelen domotica in huis

Naast zuinigheid is ook veiligheid een zeer belangrijk aspect. Met het ONE-systeem weet je als bewoner altijd wie er voor je deur staat. De slimme parlofoon kan doorgeschakeld worden naar je telefoon zodat je altijd – of je nu thuis bent of niet – je bezoeker te woord kunt staan. Meer nog, je kunt zelfs de deur op afstand openen! Komen de kinderen thuis van school? Dan brengt het systeem je daarvan op de hoogte.

Kandidaat-kopers weten ook graag hoe hun toekomstige woning beveiligd is tegen inbraken. Ben je niet thuis en wordt er een raam of deur geopend? Dan pikken de raam- en deursensoren dit meteen op waarna je de buren of politie kunt verwittigen.

Altijd up-to-date

Uiteraard zitten onze ontwikkelaars niet stil. Zo blijven we het systeem continu updaten waardoor zowel jij als de toekomstige eigenaars genieten van domotica die altijd up-to-date is. Daarnaast blijven we innoveren met nieuwe functies die het wooncomfort, de zuinigheid en de beveiliging van de woning continue verbeteren. Het mooiste van al? De updates zijn volledig gratis!

À la carte functies en mogelijkheden

Tot slot kunnen de nieuwe eigenaars het systeem zelf verder uitbreiden of aanpassen. Wensen ze de kinderkamer te automatiseren of willen ze nieuwe toestellen aansluiten? Dan is dat perfect mogelijk zonder dat ze daar grote investeringen voor moeten maken. De grootste investering werd namelijk al gemaakt bij de installatie van het ONE-systeem. Dat betekent dat ze de woning altijd nog kunnen aanpassen aan hun behoeften en gezinssituatie.

Zo groeit de woning mee met het ritme van de bewoners. En is dat niet precies wat je van je droomwoning verwacht?