Op vakantie? Al aan inbraakbeveiliging met domotica gedacht?

Be smart, spread the word.

inbraakbeveiling dankzij domotica - beveilig je woning met ONE domoticaBen je van plan er tussenuit te trekken tijdens de paasvakantie? Neem dan enkele voorzorgen en vertrek zorgeloos op vakantie dankzij de volgende tips:

1. Breng de wijkagent op de hoogte van je afwezigheid

Je wijkagent kan zo een extra oogje in het zeil houden en onmiddellijk verdachte activiteiten in je woning opmerken als hij weet dat er niemand hoort te zijn.

2. Vraag aan je buren om een oogje in het zeil te houden

Wie kan er beter je woning in het oog houden dan je eigen buren? Je kan hen bovendien vragen om de brievenbus te ledigen, zodat je afwezigheid nog minder opvalt. Het is een klassieker, maar het werkt.

3. Vraag vrienden, familie of buren om geregeld langs te komen

Heb je huisdieren of ben je voor een langere tijd afwezig? Vraag je vrienden om de planten water te geven en eventuele huisdieren te voederen tijdens je afwezigheid. Bovendien zorgt dit voor beweging in huis, wat zeker niet slecht is.

4. Sluit alles goed af en laat geen ‘inbraakmateriaal’ slingeren

Ladders, koevoeten maar ook haagscharen zijn inbraakmateriaal bij uitstek. Leg ze dus achter slot en grendel. Maar sluit ook je woning goed af: Sluit de ramen en controleer of alle deuren wel goed zijn afgesloten. Opgelet: Rolluiken overdag gesloten laten is dan weer geen goed idee. Ze geven een verlaten indruk en dat is het laatste dat je wil.

5. De sociale media als stille verrader

We zien het maar al te vaak dat een reis tot in detail te volgen is in de sociale media en dat er in real-time vakantiefoto’s gepost worden, maar dit is niet zonder gevaar, je weet nooit wie meekijkt! Wacht dus best tot na je terugkomst om je vakantiekiekjes met je vrienden te delen.

De toekomst in beveiliging is nu – Inbraakbeveiliging met domotica

Wat als je op vakantie kon vertrekken, terwijl het voor de buitenwereld lijkt dat je thuis bent? Beeld je in dat je je aanwezigheid kon simuleren. De lichten die ’s avonds aanspringen, de rolluiken die sluiten als het donker wordt of zelfs muziek die speelt. Toekomstmuziek? Bijlange niet! Dankzij domotica kan je binnenkort van overal je verlichting, je rolluiken en zelfs de radio bedienen met je smartphone. Volg hier de evolutie van dit ingenieuze systeem. Inbraakpreventie is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bovendien kan je binnenkort via een cijfercode sommige mensen beperkte en tijdelijke toegang verlenen aan je woning. Zo hoef je je poetsdame geen sleutel mee te geven en kan ze enkel binnen op de afgesproken tijdstippen. Maar ook aan buren en vrienden die de planten komen water geven of de kat des huizes komen voederen.

Meer weten over de diverse mogelijkheden op vlak van inbraakbeveiliging of domotica in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Altijd en van overal 100% controle

Heb je toch pech? Breid je alarmsysteem uit met een sms-systeem en ontvang een sms van zodra iemand je woning betreedt die er niet hoeft te zijn. Zo kun je van overal ter wereld de politie verwittigen en vermijd je onaangename verrassingen bij thuiskomst.

david Thielman