Van klassieke domotica naar moderne domotica dankzij ONE

Be smart, spread the word.

moderne domotica is mobiele domotica - domotica voordelenIedere sector en ieder product heeft nood aan innovatie. Op vlak van domotica heeft ONE de rol van innovator op zich genomen en zorgt daarmee voor een overschakeling van klassieke domotica naar moderne domotica.

Wat het verschil is tussen klassieke en moderne domotica? Moderne domotica maakt gebruik van het bestaande elektriciteitsnet en de bestaande schakelkast. Deze nieuwe domotica installeren verloopt dan ook zeer vlot: enkele kleine ingrepen zonder breekwerk volstaan om jouw elektriciteitsnet om te toveren tot een slim net.

Moderne domotica is mobiele domotica

Door de installatie van moderne domotica koppel je je elektriciteitsnet aan je smartphone (of tablet). De mogelijkheden zijn dan legio want je hebt als het ware de afstandsbediening tot je hele huis in je handen. Zo kan je tegelijk muziek afspelen, toestellen individueel aan- en uitschakelen, de indruk wekken dat je thuis bent terwijl je op vakantie bent door de rolluiken en lichten te programmeren, …. Daarbovenop kan je ook nog eens perfect zien welk toestel hoeveel verbruikt.

Domotica installeren zonder kappen of brekenEn dat alles zonder te breken. ONE maakt gebruik van het bestaande elektriciteitsnet wat betekent dat de componenten van het systeem aangesloten worden op de bestaande kabels en schakelkast. Achter stopcontacten, in lichtarmaturen, bij de motoren van de rolluiken worden kleine blokjes onzichtbaar gemonteerd die communiceren met het domoticasysteem. Veel makkelijker en goedkoper in installatie dan klassieke systemen en toch meer functies: twee vliegen in één klap!

“Moderne domotica is mobiel en beschikbaar voor iedereen”

Bediening via smartphone of tablet is bovendien niet het enige aspect wat ONE Smart Control mobiel maakt. Bij een verhuis kunnen de componenten die in de schakelkast en achter de stopcontacten geplaatst werden, simpelweg meegenomen worden naar de nieuwe woning. Zo gaat de gemaakte investering niet verloren en verhuist jouw domoticasysteem dus met je mee; iets wat met klassieke domotica ondenkbaar is.

Moderne domotica biedt extra troeven

Iedere innovatie brengt diverse voordelen met zich mee. Dat is bij ONE Smart Control niet anders:

  • Toegang tot je huis van overal ter wereld
  • Alles wat is aangesloten op het domoticasysteem kan makkelijk bediend worden via smartphone, tablet of de drukknoppen in je huis
  • Dankzij de blokjes die achter toestellen, lichtarmaturen, enzovoort geplaatst worden, heb je ook een perfect zicht op het verbruik van ieder toestel en je kan dan ook ingrijpen waar nodig
  • Je kan heel wat kan besparen op je energievebruik door slim om te springen met je verbruik en door toestellen te progammeren
  • Dankzij geavanceerde functies kunnen verwarming, verluchting en zonnewering op elkaar afgestemd worden voor meer wooncomfort en minder verbruik
  • Het licht laten branden of de tv die nog speelt? Dat behoort tot het verleden! De eco-knop schakelt alle niet-essentiële verbruikers uit bij het verlaten van de woning. Bovendien kan je zo meteen ook de verwarming enkele graden lager zetten.

david Thielman