Langer en veilig zelfstandig wonen dankzij je domoticasysteem

Be smart, spread the word.

Dankzij slimme domotica kunnen ouderen langer en veilig zelfstandig wonenONE Smart Control speelt met slimme & praktische oplossingen in op diverse maatschappelijke problemen. De energieproblematiek hebben we al aangekaart maar nu spelen we ook in op de vergrijzing van de maatschappij.

Een groot deel van onze bevolking is op pensioen en daar komen dagelijks meer mensen bij. Echter niet iedereen kiest ervoor om in een bejaardentehuis of service flat in te trekken. ONE biedt reikt daarom de perfecte oplossing aan voor ouderen die lang(er) en veilig zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen.

Domotica biedt voordelen voor jongeren én ouderen

Wie denkt dat domotica een modern snufje is dat enkel voor de jonge techneuten onder ons is weggelegd, heeft het al enkele jaren bij het kortste eind. Domotica is de laatste jaren sterk veranderd en ONE legde daarbij de focus op het gebruiksgemak. Het resultaat? Het systeem is zo gebruiksvriendelijk dat zelfs kinderen en dus ook ouderen er meteen mee weg zijn.

ONE maakt bovendien het verschil met klassieke domotica op vlak van de installatie. Zo moet er voor de installatie van ONE Smart Control niet gebroken worden waardoor domotica dus z’n plaats vindt in ieder type woning: in een oude stadswoning, een statig herenhuis, een boerderij op het platteland of een strakke loft. Ook dit is dus voor zowel jongeren maar zeker voor de ouderen een mooi voordeel. Daarnaast kan domotica in principe ook in de zorginstellingen toegepast worden.

Alarm slaan met de paniekknop

De grootste voordelen schuilen echter in de functies van het domoticasysteem. Zo werd de paniekknop ontwikkeld met o.a. het oog op ouderen. Wat de paniekknop juist moet doen, kan je volledig zelf instellen. Zo kan je instellen dat de familie automatisch verwittigd moet worden, dat alle lichten in huis aanspringen, het alarm geactiveerd wordt, enzovoort. Bij ernstige gezondheidsproblemen of inbrekers hoef je dus enkel de paniekknop in te drukken en je domoticasysteem doet de rest.

Het instellen van de paniekknop verloopt makkelijk en snel via je smartphone of tablet. Bovendien kan je de paniekknop zo instellen dat deze pas geactiveerd wordt nadat de knop meer dan 5 seconden ingedrukt is. Hierdoor kunnen er geen vergissingen gemaakt worden. Activeer je toch per ongeluk de paniekknop? Dan kunnen de geactiveerde functies (alarm, lichten, rolluiken die op en neer gaan, …) snel ongedaan worden met de undo-functie.

Je huis programmeren en automatiseren

Zowel voor jongeren als voor ouderen is het aangenaam dat bepaalde functies geautomatiseerd kunnen worden. Het licht dat ’s morgens automatisch aanspringt of de rolluiken die automatisch opengaan bij zonsopgang. Maar ook het inschakelen van toestellen vanop afstand spreekt velen aan. Ieder toestel dat aangesloten is op het domoticasysteem, kan je via je smartphone bedienen wat een mooi voordeel is op ergonomisch vlak. Zo hoef je niet altijd terug de trappen op wanneer je het licht boven vergeten bent uit te doen.

En zo zijn er nog heel wat voordelen te ontdekken in het ONE Smart Control systeem. Meer weten hoe domotica van pas komt in jouw dagelijkse leven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

david Thielman