Leven met domotica, leven met licht

Be smart, spread the word.

Domotica toepassingen en mogelijkheden - automatisch rolluiken openen en sluitenDe meest aangename manier om wakker te worden, is met natuurlijk daglicht. Terwijl de zon zachtjes opkomt, wordt het steeds helderder in je slaapkamer waardoor je langzaam ontwaakt.

ONE domotica automatiseert dit proces voor je zodat je iedere dag met het juiste been uit bed stapt. De ONE domotica kan namelijk ook je rolluiken automatisch openen en sluiten.

Heerlijk wakker worden met natuurlijk daglicht dankzij domotica

Lange zomerdagen en korte winterdagen maken het lastig om je rolluiken te programmeren. Het slimme ONE domoticasysteem berekent echter aan de hand van de plaats van het gebouw wanneer de zon opkomt. Of het nu zomer of winter is, een donkere dag of zonnige dag: ONE domotica opent automatisch de rolluiken voor je wanneer de zon opkomt.

Zo bepaal je dus volledig zelf wanneer de rolluiken openen en sluiten en kan je bijvoorbeeld instellen dat je rolluiken ’s ochtends openen als het licht wordt, maar nooit voor 7 uur.  Slaap je tijdens het weekend liever wat langer? Dan kan je makkelijk instellen dat je rolluiken tijdens het weekend nooit voor 9 uur mogen opengaan.

Het jaar rond opent en sluit ONE Smart Control dan de luiken op een ander tijdstip maar wel precies wanneer je dat verwacht.

Valt de schemering? Dan sluiten de rolluiken automatisch

En uiteraard kan je de rolluiken ook zo programmeren dat ze bij het vallen van de schemering automatisch sluiten. Zowel voor ’s morgens als voor ’s avonds is er dus geen externe lichtsensor nodig want het ONE domoticasysteem berekent zelf wanneer het licht wordt en wanneer het donker wordt.

De voordelen van huisautomatisering

Deze functie biedt uiteraard heel wat voordelen. Voor de kids vormt het bijvoorbeeld een ideale oplossing om ze aan te leren wanneer ze mogen opstaan en wanneer ze moeten gaan slapen: als de rolluiken omhoog gaan en het zonlicht binnenkomt, is het tijd om de dag te beginnen. En wanneer ze weer sluiten, is het ook voor hun tijd om de oogjes te sluiten.

Naast automatisering biedt deze functie als extra voordeel dat wanneer je op vakantie bent, je rolluiken iedere dag automatisch openen en sluiten. Dit zal de indruk creëren dat er iemand thuis is waardoor mogelijke inbrekers afgeschrikt zullen worden. Bovendien kan je dezelfde instellingen ook gebruiken voor je tuin- of gevelverlichting zodat je huis extra verlicht wordt als het donker is.

david Thielman