Vermijd stroomtekorten & volg de energievoorraad en je verbruik op de voet

Be smart, spread the word.

stroomindicator off-on - energie beheren en besparen met one domotica

De kans op black-outs of stroomtekorten in België wordt steeds reëler. De overheid gaf onlangs zelfs nog tips mee om energie te besparen en zo mogelijke stroomtekorten te vermijden. Maar ook ONE draagt haar steentje bij.

Indien het een strenge winter wordt, is de kans groot op een black-out in bepaalde steden en gemeenten. Mede door het uitvallen van de kerncentrales is de kans dus zeer reëel dat er niet voldoende energie geproduceerd kan worden om alle huishoudens van de nodige energie te voorzien.

Van Off-On naar One: energie besparen & meten

De Off-On-campagne van de overheid biedt praktische tips & tricks om met z’n allen energie te besparen. Op de Off-On website kan je niet alleen tips vinden maar ook tips en initiatieven delen om aan te tonen hoe jij zelf energie bespaart. Deze kunnen dan gedeeld worden via sociale media. De overheid hoopt dat het sociale effect ervoor zal zorgen dat iedereen mee op de kar springt en maatregelen neemt om energie te besparen.

De tips en maatregelen die ze aanreiken zijn volgens experts echter teveel gericht op de korte termijn. Als er een acuut tekort dreigt dat langere tijd zal aanhouden, zullen deze tips ontoereikend zijn. Er moet dus meer op lange termijn gedacht worden en daar biedt domotica een sluitend antwoord op. Met ONE domotica kan je immers van overal je energieverbruik meten én bijsturen. Dreigt er dus een stroomtekort? Dan kan jij – van overal ter wereld – bepaalde toestellen uitschakelen en zo slim energie besparen.

Toekomst ligt in slimme woningen en toestellen

De toekomst ligt dan ook bij slimme woningen – woningen uitgerust met een domotica systeem – en de slimme toestellen. Diepvriezers en koelkasten die zichzelf even kunnen uitschakelen wanneer ze voldoende energiereserve hebben, toestellen die kunnen inspelen om de stroomvoorraad en pas werken wanneer er ruim voldoende energie is (denk maar aan wasmachines).

energie besparen en je energieverbruik meten en berekenen met de one domotica app

Daarnaast biedt domotica je ook de mogelijkheid om je huidige energieverbruik te berekenen via je smartphone of tablet. Via de domotica app zie je het verbruik van ieder toestel (dat gekoppeld is aan je systeem) waarna je ervoor kan kiezen om grootverbruikers uit te schakelen. Last van aanlaatstress? Ook dat probleem wordt verholpen dankzij domotica: via de app check je makkelijk welke toestellen aanstaan. Brandt het licht nog of staat de verwarming nog aan? Dan schakel je die met één swipe uit!

Download de Off-On app voor iOs, Android of Windows om de huidige stroomvoorraad te bekijken. Meer te weten komen over hoe je energie kan beheren en besparen met ONE domotica? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.