FUSIE ONE SMART CONTROL EN DIGITALSTROM TOT STERKE SPELER IN SNEL GROEIENDE MARKT VAN HUISAUTOMATISERING.

Be smart, spread the word.

Fusie ONE Smart Control en digitalSTROM tot sterke speler in snel groeiende markt van huisautomatisering.

Mechelen en Zürich, 27 september ’18 – De fusie van het Belgische ONE Smart Control met het Zwitsers-Duitse digitalSTROM verstevigt de positie van powerline technologie in huisautomatisering op de Europese markt. De 2 bedrijven zijn niet alleen geografisch complementair met de markten waarin ze actief zijn, ook op vlak van hun marktbenadering en productaanbod vullen ze elkaar naadloos aan.

Sinds de oprichting in 2013 werkt ONE Smart Control immers al met diverse hardware componenten met digitalSTROM technologie. Het bijzondere is dat huisautomatisering mogelijk wordt zonder dat de woning extra bekabeling nodig heeft. ONE Smart Control ontwikkelde daarbij een full service smart home pakket dat niet alleen eenvoudig kan geïnstalleerd worden, maar ook eenvoudig is in gebruik. Met deze fusie is de samenwerking tussen de beide bedrijven dus in een volgende fase gekomen.

“Deze fusie brengt 2 innovatieve bedrijven in de markt van huisautomatisering samen. Ze hebben elk unieke voordelen voor de gebruiker en een enorm potentieel voor de toekomst. Samen staan we sterker en kunnen we die groeicapaciteit realiseren als belangrijke speler in de wereld van huisautomatisering.”

Adrian Obrist, CEO digitalSTROM AG

 

De bestaande services van digitalSTROM en ONE Smart Control vullen elkaar mooi aan. De fusie betekent dan ook het perfecte uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van een volledig, innovatief, betrouwbaar en kostenefficiënt aanbod. Een aantrekkelijke toegevoegde waarde voor de klanten van de 2 ondernemingen.

“Onze oplossingen hebben zowel voor de projectontwikkelaar als voor bewoners enorme voordelen. Dat gegeven is uniek in onze sector. We nemen onze verantwoordelijkheid op vanaf het concept tot en met het servicecontract. We zullen in de nabije toekomst verder focussen op nog eenvoudiger installeren, in gebruik nemen en up-to-date houden van de installatie. Dit alles is uitermate belangrijk in projectontwikkeling op grote schaal. We zijn zeer ambitieus en de markt is er klaar voor. We blijven onze marktbenadering, ons aanbod en onze organisatie dan ook verder optimaliseren.”

Bert De Haes, CEO bij ONE Smart Control

 

Het nieuwe bedrijf zal geleid worden door Adrian Obrist (CEO) en Bert de Haes (Co-CEO) en zal zijn marktpositie verder verstevigen in Zwitserland, België, Duitsland, Denemarken, Finland, Nederland, Polen, Turkije en de MEA regio.

www.digitalstrom.com

www.onesmartcontrol.com