Heerlijke domotica toepassingen voor de keuken – slim wonen met ONE

Be smart, spread the word.

Ontdek de ONE domotica toepassingen voor de keuken - ONE domotica toepassingen en voordelenWe hebben de verschillende domotica toepassingen en voordelen van het ONE domoticasysteem al even voor je op een rijtje gezet. Maar heb je ook al nagedacht over de toepassingen voor specifieke ruimtes in je huis?

Neem nu de keuken. In de keuken staan heel wat toestellen waarbij het wel eens handig zou kunnen zijn als je deze van op afstand kan bedienen. En dan moeten we het nog hebben over het energieverbruik.

Slimme domotica en toepassingen + slimme toestellen = slimme keuken !

Niet alleen de domoticasystemen worden slimmer, ook de toestellen in onze huizen worden slimmer. Zo zijn er al slimme koelkasten op de markt die de inhoud van de koelkast kunnen monitoren. Vervolgens kan de koelkast aangeven of er iets vervallen is, welke recepten je kan maken met de voedingwaren in de koelkast en je zelfs verwittigen als je voorraad drank of eten opgeraakt.

Het gaat zelfs zo ver dat de koelkast volgt wat je eet en je tips geeft om gezond te eten. Een digitale diëtist als het ware. Maar ook de andere toestellen in  je keuken worden slimmer. Zo kan je volgen hoe vol de vuilnisbakken zitten, vertelt je slimme oven je hoe je een bepaald recept moet bereiden, kan je jouw wasmachine en droogkast programmeren via je smartphone en nog veel meer.

Je keukentoestellen programmeren met je domoticasysteem

Hoewel verschillende fabrikanten al slimme toestellen voorgesteld hebben op elektronicabeurzen, is het voor vele mensen nog wat vroeg om die slimme technologie en apparaten in de keuken te integreren.

Met ONE domotica is het nu echter perfect mogelijk je ‘domme’ keukentoestellen te programmeren. Door de slimme blokjes die je achter iedere schakelaar en achter ieder stopcontact kan plaatsen, krijg je de controle over het toestel. Zo kan je de vaatwasser ’s nachts laten opspringen om te genieten van het voordelige nachttarief en staat je warm kopje koffie voor je klaar wanneer je uit bed komt. En is er niemand thuis? Dan schakel je met één knop alle toestellen volledig uit zodat er geen sluipverbruik meer is.

Zijn jullie ook even benieuwd naar de keuken van de toekomst? En welke toepassingen & slimme toestellen zouden jullie graag hebben in jullie keuken?

david Thielman