Altijd de juiste sfeer in huis met ONE domotica

Be smart, spread the word.

domotica thuis - scènes programmeren met je domoticasysteemBeeld je eens in dat je met één enkele beweging de perfecte sfeer in huis creëert. En dat op ieder moment van de dag. Neem je smartphone of tablet bij de hand, swipe met je vinger en leun achterover in je luie zetel. Je domoticasysteem doet de rest!

De ideale scène voor ieder moment

We hadden het onlangs al even over ONE domotica en de praktische kant van onze scènes. Het functionele aspect daarbij is essentieel, maar ook de sfeer mag niet ontbreken. Ook daar hebben we aan gedacht.

Zo kan je scènes creëren met de juiste sfeer voor om het even welk moment. Denk maar aan feestjes met vrienden, een romantisch avondje met je partner of het avondeten met het gezin. Voor elk moment kan je een andere sfeer creëren, aangepast aan de gelegenheid. Zo’n scène kan dan bestaan uit aangepaste verlichting, muziek, temperatuur, verduistering, enzovoort.

Waar je vroeger dus je zetel moest uitkomen om een gezellig muziekje op te zetten, de rolluiken naar beneden te doen, de verlichting te dimmen en eventueel de sfeerverlichting aan te zetten, doe je dat nu eenvoudig en zonder inspanning vanuit je luie zetel.

Slimme toestellen, slimme sfeer!

In een slimme woning mogen slimme toestellen niet ontbreken. Intussen zijn er al heel wat slimme toestellen op de markt die ook hun steentje bijdragen tot de sfeer in de woning.

Denk maar aan de Philips Hue lampen. Deze slimme lampen zijn vanop afstand bedienbaar en kunnen van kleur en kleurintensiteit veranderen om zo een ontspannende sfeer of een werksfeer – met licht waarbij je je beter kan concentreren – te creëren. Gedimd licht is natuurlijk ook een mogelijkheid en je kan zelfs instellen dat de lampen meegaan op de beat van je muziek.

Daarnaast zijn er ook heel wat ‘traditionele’ toestellen die plots een stuk slimmer worden als je ze aansluit op je domoticasysteem. Zo hadden we het al over je muziekinstallatie of je home cinema systeem, maar denk bijvoorbeeld ook aan elektrische geurverdelers. Geur is een belangrijk onderdeel van de sfeerbeleving en aan iedere scène zou je dan ook een andere geur kunnen koppelen.

Je kan ongetwijfeld meerdere scènes bedenken die je zou kunnen instellen om je wooncomfort te verhogen. Twijfel dus niet langer en contacteer ons vandaag nog om alle voordelen en mogelijkheden van ons domoticasysteem te ontdekken.