Je domotica volgt je dagelijkse routine

Be smart, spread the word.

domotica systeem programmeren - domotica scènes instellen via iphoneIeder gezin heeft z’n eigen routine. ’s Morgens springt het hele gezin uit bed om vervolgens de badkamer in te palmen, iets te eten en naar school of het werk te vertrekken. Zou het niet geweldig zijn als we ook ons huis op die routine kunnen afstemmen?

Wel, ONE Smart Control is je al een stapje voor. Bij de ontwikkeling van ons domoticasysteem hebben we altijd de eindgebruiker in het achterhoofd gehouden, en onderzoek toont aan dat routine daarbij erg belangrijk is. Dankzij ONE sluit jouw huis volledig aan op jouw routine!

Iedere dag met het juiste been uit bed

Met domotica kunnen we heel wat zaken stroomlijnen en meteen ook het wooncomfort stevig verhogen. Al dit moois brengen we samen in onze scènes. Scènes zijn een soort van programmaties die je op elk moment (automatisch) kan activeren. Stel dat jouw dagelijkse ochtendroutine bestaat uit:

  • Opstaan om 7u
  • Ontbijt om 7u15
  • Douche om 7.30u
  • Het huis uit om 8u30In dat geval kan je via de ONE domotica app (beschikbaar op iPhone, iPad en Android) eenvoudig zelf een scène creëren waarbij om 7u de rolluiken omhooggaan of het licht automatisch aanspringt. Je kan zelfs instellen dat het licht gedimd aanspringt, zodat het je niet verblindt.

Tijdens je ontbijt krijg je ook meteen het nieuws te horen – indien je dit instelt natuurlijk – zodat je meteen op de hoogte bent van de actualiteit en mogelijke files op weg naar het werk. Om 7u30 begint je favoriete muziek te spelen in de badkamer zodat je luidkeels kan meezingen onder de douche.

En sluit je de deur achter je om half negen? Dan schakelt je domoticasysteem automatisch alle overbodige elektrische toestellen uit. De verwarming zakt meteen ook enkele graden, zodat er niet onnodig verwarmd wordt. Je kan ook programmeren dat – een half uurtje voor je thuiskomst – de verwarming weer ingeschakeld wordt.

Dit kan je instellen voor iedere dag van de week, zodat je huis én je domoticasysteem jouw dagelijkse routine perfect volgen.

Natuurlijk wakker worden met de zonsopgang

Heb je niet echt een routine, maar wil je wakker worden met het licht van de opkomende zon? Dan kan je een scène instellen waarbij de rolluiken automatisch omhooggaan bij zonsopgang. Via de locatie van de server kan jouw domoticasysteem de locatie van de woning bepalen en zo berekenen wanneer de zon opkomt.

En wat opgaat, moet ondergaan ook. Wanneer de zon begint te zakken, springt de tuin- en gevelverlichting aan, zakken de rolluiken en wordt de binnenverlichting ingeschakeld. Allemaal automatisch natuurlijk. Bovendien kan je alle scènes zelf creëren én wijzigen, zonder dat er een installateur aan te pas komt.

Iedere dag loopt voortaan op rolletjes dankzij ONE!