Domotica in de tuin garandeert een stralend en zuinig tuinseizoen

Be smart, spread the word.

Domotica biedt heel wat mogelijkheden voor tuin en terrasMet domotica of automatisering kan je alle kanten op. Letterlijk, want ook in de tuin heeft domotica zijn plaats. Van het aansturen van de sproeiers en tuinverlichting, tot het verwarmen van je zwembad. Zo zorgt ONE in 2015 – en nog lang daarna – voor een stralend en zuinig tuinseizoen!

Van smart home naar smart garden

Van de oprit tot de achtertuin: de functies van domotica bestrijken je hele woning. Het terras en de tuin worden steeds meer het verlengde van de woonkamer. Aangezien we ook op die gezellige buitenplekjes in alle comfort willen genieten, is het dus niet meer dan logisch om de slimme functies van ons systeem naar de tuin halen.

Heb je bijvoorbeeld al eens geteld hoeveel elektrische toestellen er in jouw tuin staan? Denk daarbij niet enkel aan de verschillende terras- en tuinlampen, maar ook aan de tuinsproeiers, de terrasverwarmer, het zwembad – met verwarming – en de jacuzzi, je muziekinstallatie, enzovoort. Alles kan je automatiseren en slimmer maken met ONE.

Je doet er bijvoorbeeld geen goed aan om overdag je bloemen en gras te besproeien. Tijdens de middag geeft de zon namelijk het meeste warmte af, waardoor je planten kunnen verbranden. Met ONE vermijd je deze gruwel voor je grasmat. Ofwel programmeer je de tuinsproeiers zo, dat ze ’s vanzelf in gang schieten en in de loop van de voormiddag stoppen, ofwel schakel je de sproeiers handmatig in. Dat kan overal en altijd: in de auto, op je werk, of ’s avonds in je luie zetel.

Wist je trouwens dat ONE ook een watermeter aanbiedt? Zo kan je perfect opvolgen hoeveel jouw sproeiers verbruiken en kan je snel lekken detecteren.

Meer comfort én veiligheid in de tuin

Maar daar stopt het niet. ONE volgt de weersomstandigheden op de voet. Dit laat je toe om de terrasverwarmer en zwembadverwarming automatisch in werking te laten treden wanneer de temperatuur onder een zelf gekozen punt daalt. Zo kan je, ongeacht de buitentemperatuur, ten volle van je terras en zwembad genieten.

Tot slot speelt het systeem ook in op de tijd. Gaat de zon onder maar wil je toch nog even in de tuin blijven zitten? Neem dan je smartphone erbij en bedien je tuinverlichting. Of beter nog: stel in dat de tuinverlichting oplicht, zodra de zon begint onder te gaan. Zo geniet je langer van je tuin én schrik je ’s nachts inbrekers af. Stel tot slot nog in dat de tuinverlichting uitgaat bij het krieken van de dag, en je verbruikt geen cent te veel!

terrasverlichting bedienen iphone domotica

Onze adviseurs vertellen je graag wat domotica nog meer voor jou en je gezin kan betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en prijzen voor jouw woning te bespreken.

ONE wenst je alvast een zomers tuinseizoen toe!