Het ONE domoticasysteem ontleed – De onderdelen op een rij

Be smart, spread the word.

Meters en meters bus-kabels, talloze technische onderdelen, speciale schakelaars en aangepaste bediening, … Allemaal zaken die je bij ONE domotica niet vindt. De kracht van ons systeem zit hem net in de eenvoud. Het ONE domoticasysteem bestaat in principe uit drie delen elk met hun eigen functie. Dit garandeert een vlotte installatie zonder breekwerken. Kijk mee binnen in ons slimme systeem.

domotica - voordelen en nadelenEen systeem met drie bouwstenen

Kleine kroonsteentjes die daar geplaatst worden waar de actie moet plaatsvinden, bijvoorbeeld achter stopcontacten en tussen schakelaars maar ook bij de rolluiken, in het snoer van een vloerlamp of bij de videodeurbel.

Deze functies praten met elkaar via het lichtnet. Elke functie meet het verbruik zodat steeds inzicht kan gegeven worden in wat veel of weinig energie nodig heeft. Grootverbruikers kunnen dan meteen uitgeschakeld worden om zo energie te besparen.

In het verdeelbord zit een tweede type bouwsteen. Naast een zekering wordt er ook een regel- en meetmodule geplaatst die de communicatie van de bouwstenen in de kring regelt en het volledige verbruik van de kring meet.

Tot slot is er een nog een home gateway die alle timers en voorwaarden beheert en die toelaat om de woning te bedienen van op een smartphone, zowel thuis als vanop afstand. Deze module kan ook het verbruik meten van de totale elektriciteit en de productie ervan via zonnepanelen. Verder zijn er nog aansluitingen voor de water- en gasmeter zodat de totale energiebehoefte van het gebouw in kaart wordt gebracht.

Je schakelaars en drukknoppen hoeven niet noodzakelijk vervangen te worden. Iedere schakelaar kan één of meerdere functies toegewezen krijgen, bijvoorbeeld: één klik is licht aan of uit, twee klikken activeert of schakelt een bepaalde scène uit. Desgewenst kan je verouderde schakelaars toch vervangen met onze eigen schakelaars en drukknoppen.

Systeem moeiteloos uitbreiden met slimme accessoires

Daarnaast kan je het domoticasysteem uitbreiden met diverse slimme accessoires. Denk maar aan onze comfortsensor die zowel de temperatuur, lichtinval als beweging en aanwezigheid registreert. Daarnaast kan je ook opteren voor een slimme videoparlofoon met camera. Deze maakt het mogelijk om altijd en overal te zien wie er aanbelt. Tot slot kan je ook bij je ramen en deuren ook een sensor plaatsen. Deze alarmeren je wanneer er een raam of deur geopend worden en verhogen de veiligheid in en rond je woning. Ook wanneer er een raam blijft openstaan en de verwarming op volle toeren draait waarschuwt de sensor je. Op die manier gaat er immers heel wat energie verloren. ONE domotica volgt bovendien de weersomstandigheden op de voet. Staat er een raam open en is er onweer op komst? Dan brengt ONE je daarvan op de hoogte!

Ons systeem wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe accessoires en updates. Like ons op Facebook of Twitter of schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg het nieuws op de voet.