Domotica op kantoor voor een duurzame werkomgeving

Be smart, spread the word.

domotica op kantoor - duurzame werkomgevingHet energieverbruik van een kantoor kan op jaarbasis stevig oplopen. Elektrische toestellen die blijven opstaan, lichten die blijven branden, … Door de kantooromgeving te automatiseren kan u heel wat besparen op het energieverbruik.

Energie besparen dankzij slimme domotica

Met ONE Smart Control domotica heeft u uw energiebeheer in eigen handen. Door de verlichting en de elektrische toestellen aan te sluiten op uw domoticasysteem tovert u uw kantoorgebouw om tot een slimme werkomgeving.

Via enkele bewegingen stelt u makkelijk in wanneer de lichten moeten aan- en uitgaan en welke toestellen op welk moment mogen aanstaan. Ieder toestel dat aangesloten is op het domoticasysteem kan dus ook van op afstand bestuurd worden via uw smartpone. Meer nog: u kan zelfs het verbruik van alle toestellen opvolgen. Uw domoticasysteem kan u dus perfect vertellen welke toestellen veel energie verslinden. En blijft er een lamp branden of een toestel aanstaan na de werkuren? Dan schakelt u dat voortaan van op afstand uit.

Naast verlichting en toestellen kan u ook de verwarming en ventilatie aansturen. Dankzij comfort- en aanwezigheidssenoren weet het domoticasysteem bovendien wanneer u aanwezig bent in het kantoor waardoor de verwarming en ventilatie automatisch ingeschakeld wordt. Is er niemand aanwezig? Dan wordt de ruimte of het gebouw niet langer verwarmd. Daarnaast kan het systeem ook geprogrammeerd worden zodat de ventilatie en verwarming op bepaalde momenten ingeschakeld en uitgeschakeld wordt.

Uitgebreide functies voor de drukknoppen op kantoor

Door uw schakelaars te vervangen door slimme drukknoppen kan u bovendien diverse functies toekennen aan de drukknoppen. Zo kan u met één drukknop alle kantoorverlichting aanzetten of uitzetten en ook de printers en het koffie-apparaat. En dat maakt het voor iedereen makkelijker.

Door bovendien nog een drukknop aan de uitgang te installeren, kan de laatste die het gebouw verlaat met één knop alles uitschakelen.

Kortom: domotica is dus een slimme én duurzame oplossing voor iedere werkomgeving en een investering die zich terugbetaalt via uw energiefactuur.

Bron foto

david Thielman