Office automation – Een slim en beveiligd kantoor dankzij domotica

Be smart, spread the word.

office automation - domotica op kantoorNet als home automation of domotica voor thuis kan u ook domotica in kantoorgebouwen integreren. En net als thuis levert dat heel wat voordelen op, ook op beveiligingsvlak.

Building of office automation zorgt er niet alleen voor dat je energie kan besparen en zo een duurzame en aangename werkomgeving kan creëren, het zorgt ook voor extra beveiliging op kantoor.

Schakel domotica in als extra beveiligingssysteem

domotica installeren in uw kantoor - slimme blokjes one domoticaHet grote voordeel van het ONE Smart Control domoticasysteem is dat je het zowel in een nieuw als in een bestaand kantoorgebouw kan laten installeren. De slimme blokjes worden achter schakelaars geplaatst en aan toestellen gekoppeld waardoor alles verbonden wordt met het systeem en zo kan aangestuurd worden via uw smartphone of tablet.

Het systeem kan dan ook makkelijk uitgebreid worden en voorzien worden van extra beveiligingsfuncties. Met een elektronisch deurslot kan u bijvoorbeeld verschillende codes toewijzen aan verschillende personen en hen zo toegang tot het kantoor verlenen op verschillende tijdstippen. Zo kan de kuisploeg enkel op het door u gekozen tijdstip binnen met hun code.

Aanwezigheidssensoren en het instellen van scènes

Dankzij aanwezigheidssensoren weet u te allen tijde wie er aanwezig is in het kantoorgebouw. Via uw smartphone of tablet kan u steeds een oogje in het zeil houden en u kan ook instellen om een melding te ontvangen wanneer iemand het gebouw betreedt. Ook bij ongewenst bezoek wordt u dus meteen op de hoogte gebracht.

Wil je steeds een aangenaam gevoel in de kamer? Deze sensor van ONE Smart Control meet eveneens de temperatuur  en stuurt zo de verwarming en de ventilatie aan. Hij doet het licht aan als je binnenkomt en bewaakt de ruimte als je afwezig bent.

Het ONE bedieningspaneel biedt u ten slotte ook de mogelijkheid om scènes in te stellen. Overdag kan u er bijvoorbeeld voor kiezen om met een scène alle verlichting en toestellen aan te schakelen en met een scène voor ’s nachts laat u slechts enkele lampen branden en zal ook de buitenverlichting automatisch aanspringen. Een extra feature zorgt er trouwens voor dat u het aanspringen of uitschakelen van de buitenverlichting kan afstemmen op de seizoenen. Bij zonsondergang gaan de lichten aan en bij zonsopgang gaan ze vanzelf terug uit.

david Thielman