Leg je gasten in de watten met domotica voor hotels

Be smart, spread the word.

domotica op vakantie - domotica in hotels, vakantiehuizen en bed and breakfastsHotels, vakantiehuizen, bed-and-breakfasts, … Allemaal hebben ze hetzelfde doel: hun gasten in de watten leggen. Met domotica hebben ze nu een nieuwe troef achter de hand.

Domotica verhoogt immers niet alleen thuis het wooncomfort. Ook in (openbare) gebouwen en hotels maakt automatisering het leven een stuk aangenamer!

Domotica in hotels: puur genieten!

Zo is er een belangrijke rol weggelegd voor domotica in de toeristische sector. Geen gezeul meer met sleutels met gigantische sleutelhangers! Domotica opent en sluit automatisch de deuren voor jou. Je ideale leefklimaat creëren of na een verkwikkende nacht rustig gewekt worden op het ritme van de opkomende zon, domotica maakt het allemaal mogelijk. Het zijn allemaal voordelen die je verblijf onvergetelijk maken!

Van natuurlijke wake-up calls tot je eigen leefklimaat

Alle functies die een domoticasysteem je biedt, kan je in principe ook per kamer integreren. ONE  Smart Control domotica kan bovendien ook zo geprogrammeerd worden dat bepaalde functies geactiveerd worden bij zonsopgang of –ondergang. Zo kunnen de rolluiken automatisch omhoog gaan wanneer de zon opkomt. Heerlijk toch, wakker worden bij zonsopgang?

Domotica maakt het voor je gasten ook mogelijk hun eigen leefklimaat te creëren. Niet iedereen is, bijvoorbeeld, een even grote fan van airco op de kamer. Wie dat wenst, kan die dus uitschakelen of naar wens de temperatuur regelen via het centrale touchpanel.

En gedaan met op alle lichtschakelaars te drukken om die ene lamp uit te krijgen. Aan het bed wordt er namelijk een drukknop geïnstalleerd die met één beweging alle toestellen en verlichting uitschakelt. Lekker handig!

Totale controle, overal en altijd

Als eigenaar heb je overal en altijd totale controle over de kamers. Zo kan je met aanwezigheidssensoren controleren welke kamers er vrij zijn en welke gasten al gearriveerd zijn. Staan er kamers leeg? Dan kan je vanop een afstand alle toestellen uitschakelen zodat er geen onnodig verbruik is. En gaan je gasten arriveren? Dan kan je de verwarming of airco een half uurtje op voorhand inschakelen zodat er een aangename temperatuur is bij aankomst.

In geval van ongewenste gasten alarmeert je domoticasysteem je automatisch. Maar het gaat verder dan dat. Je domoticasysteem kan de inbrekers verjagen door bijvoorbeeld de lichten te laten flikkeren, de rolluiken omhoog te laten, de muziek aan te zetten, enzovoort. Daarnaast kan je ook preventief te werk gaan. Zo kan je programmeren dat de rolluiken ’s morgens automatisch omhoog gaan, dat het licht aanspringt wanneer het begint te schemeren, enzovoort.

Energie besparen, zelfs op vakantie!

Het mooie aan domotica in hotelkamers is dat je samen met je gasten energie kan besparen. Je weet immers perfect in welke kamers er gasten verblijven en welke dus leegstaan. Zo kan je met één beweging alle toestellen en de verwarming uitschakelen in lege kamers.

Met de drukknop aan het bed of aan de deur kunnen je gasten dan weer alle toestellen uitschakelen zodat er niets blijft aanstaan als ze de kamer verlaten.

Ook voor hotels biedt domotica dus niets dan voordelen! Benieuwd naar de mogelijkheden van ONE voor uw hotel, B&B of vakantiehuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!