Automatiseer je zomer met ONE domotica

Be smart, spread the word.

automatisatie rolluiken en zonwering - domotica zomerDe zomer is weer in  het land en dat betekent (relatief) hoge temperaturen, lange dagen en zwoele avonden en nachten. Hoewel we met z’n allen grote fan zijn van de zon, houden we de warmte toch graag buiten.

ONE Smart Control domotica helpt je graag een handje om het hoofd koel te houden.

Houd de warmte buiten en de kosten onder controle

Van je zonwering tot je airco systeem: je stuurt het allemaal makkelijk aan via je domotica systeem. En hoewel een airco niet meteen het zuinigste toestel in huis is, kan je ook daar besparen met ONE Smart Control!

Airco en domotica gaan hand in hand

Een fris briesje doorheen je huis als het buiten 30° is: heerlijk! Maar een airco kan je verbruik tijdens de zomermaanden aardig de hoogte in sturen. Met de ONE Smart Control app houd je die kosten echter letterlijk en figuurlijk in de hand. De app laat je immers toe al je toestellen die aangesloten zijn op het domoticasysteem op ieder gegeven moment aan te sturen van overal ter wereld.

Maar je kan de toestellen ook programmeren. De airco springt dan een half uurtje voor je thuiskomt automatisch aan. Zo is je woning lekker afgekoeld als je door de voordeur stapt. Maak je tevens gebruik van de ONE Smart Control temperatuursensoren? Dan kan je de airco makkelijk laten aan- en uitspringen tussen een bepaalde grens die je makkelijk zelf instelt via de app.

Met het veranderen van de seizoenen, worden ook de dagen langer. Het grote voordeel voor ons is dat we dan ook langer van de warmte kunnen genieten. Anderzijds komt de zon ook wel vroeger op wat betekent dat je sneller wakker wordt door het zonlicht. ONE Smart Control speelt hier handig op in door het systeem zich automatisch te laten aanpassen aan het opgaan en ondergaan van de zon. Zo kan je afstemmen dat je rolluiken gelijktijdig – of net een uurtje later – met de zon opgaan. Doordat het ook langer licht blijft, moet ook je tuinverlichting een uurtje of twee later aanspringen. En ook dat stel je makkelijk gelijk in met de zonsondergang. Handig, toch?

Je domoticasysteem past zich aan jouw vakantie aan

En heb je eindelijk die welverdiende vakantie? Dan pas je alles makkelijk aan jouw schema aan. Sta je een uurtje later op dan gewoonlijk? Dan moet je ook geen schrik hebben dat je gewekt wordt door het zonlicht. Je programmeert immers makkelijk wanneer de rolluiken of zonwering omhoog moeten.

Zoek je de zon op in een ander land? Ook dan komt ONE van pas. Met de ecoknop kan je alles uitschakelen in één druk op de knop. Geen onnodig verbruik dus van toestellen of verwarming. Bovendien kan je ook inbrekers makkelijk op afstand houden. Hoe ONE domotica je huis beveiligt tijdens je vakantie, lees je op onze blog.