Elektriciteitsverbruik meten: meet je gas-, water-, en elektriciteitsverbruik met ONE Smart Control

Be smart, spread the word.

elektriciteitsverbruik metenMeten is weten, dat geldt ook voor het energieverbruik van je woning. Daarom beschikt een moderne domotica-oplossing over energiemeting als standaardfunctie. ONE Smart Control geeft je een inzicht in elke energiebron, waar u ook bent en op elk moment van de dag.

Het energieverbruik meten is één ding maar meteen ook besparen is nog iets anders. Ook daar kan een effectief domoticasysteem het verschil maken!

Houd je energieverbruik in de hand

Voor de hand ligt natuurlijk dat je als gebruiker een inzicht krijgt in hoeveel elektriciteit de woning, een kamer of een apparaat verbruikt. Om een goed beeld te krijgen van je totale verbruik – en om de energieverslinders te identificeren – moet je echter weten hoeveel elk apparaat verbruikt doorheen de dag.

Via de applicatie op uw smartphone of tablet ziet u precies hoeveel stroom u verbruikt en produceert. Verwarm je met gas, dan wordt ook dat verbruik gemeten. Uiteraard kan je ook op het waterverbruik besparen. Door de watermeter op het systeem aan te sluiten, kan je via de app je waterverbruik volgen en vroegtijdig eventuele waterlekken door herkennen door een enorme toename van het verbruik. Deze functies zijn standaard voorzien bij het systeem en zijn dus geen kostelijke optie.

Hoe het juist werkt? Open de app en kantel je smartphone (liggend) waarna je eerst een momentopname te zien krijgt van je elektriciteitsverbruik. Door naar rechts te swipen, krijg je het historische elektriciteitsverbruik te zien. Nog een swipe verder zie je het waterverbruik en tot slot ook het gasverbruik, indien je op gas verwarmt. Duidelijk en to the point!

Slim besparen met domotica

ONE Smart Control is ervan overtuigd dat inzicht automatisch leidt tot besparing, zonder dat aan comfort moet ingeboet worden. ONE Smart Control domotica gebruikt zelf zo weinig energie dat ze zich alvast voor die meting niet hoeft te schamen.

De slimme technologie zorgt ervoor dat energie besparen een stuk eenvoudig wordt. Vergelijk je energiefactuur met het overzicht van je maandelijks verbruik via de app en ga zo op zoek naar grootverbruikers. Deze kan je stelselmatig vervangen of, indien mogelijk, gebruiken tijdens de daluren.

Tot slot vergeet iedereen wel eens de verwarming uit te zetten wanneer ze het huis verlaten en het zou niet de eerste keer zijn dat er een lamp blijft branden. Haal je smartphone boven en controleer via de app welk apparaat er toestel verbruikt. Stel je verwarming bij, schakel lichten uit en bespaar energie vanop afstand!