Domoticasysteem – configureer het met een app!

Be smart, spread the word.

De installatie en het afregelen van klassieke domotica-oplossingen is vaak ingewikkeld en heel tijdrovend. Nochtans is flexibiliteit juist hét doel van een domoticasysteem.

Je domoticasysteem instellen? Dat doe je toch zelf!

Een doorgedreven opleiding van de installateur en een intensief onderhoud van die kennis zijn meestal onontbeerlijk om de erg technische mogelijkheden van dergelijke systemen te doorgronden. De eindgebruiker en eigenaar van het domoticasysteem is daarom vaak gefrustreerd dat het onmogelijk is om zelf aanpassingen aan het gedrag van het systeem te doen.

Bij One Smart Control heb je geen voorkennis nodig en kan je als gebruiker alle functies eenvoudig aanpassen met een domotica app. We raden wel aan om het systeem te laten installeren door een vakman maar van zodra het systeem geïnstalleerd is in jouw woning, heb je zelf de volledige controle. Er hoeft dus geen technicus noch een computer of speciale software aan te pas komen. Je doet het gewoon van in je zetel!

De app die je gebruikt voor de bediening is meteen ook diegene die je gebruikt voor het programmeren.  De rolluiken elke dag net iets vroeger laten openen?  De scène “dineren” iets intiemer instellen of een lampje laten branden als het donker wordt en je nog niet thuis bent? Het neemt slechts enkele seconden in beslag. En vooral: het is eenvoudig en plezierig om doen en het kost je geen extra geld!

Je woning afstemmen op je dagelijkse leven

Net zo eenvoudig is het om apparaten toe te voegen of te verplaatsen naar een andere kamer. Het uitbreiden van het systeem gebeurt in een handomdraai waardoor de mogelijkheden meegroeien met je levens- en gezinssituatie. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk een kinderkamer toevoegen aan je systeem en de diverse toestellen vanop afstand bedienen of programmeren.

One Smart Control is dus niet alleen zeer gebruiksvriendelijk maar de flexibiliteit van het systeem maakt het ook mogelijk om je domoticasysteem precies naar je hand te zetten. Zo kan je de diverse functies heel nauw laten aansluiten op jouw manier van leven en dat zelfs van dag tot dag. En uiteraard houdt dat gedrag ook nog eens rekening met aan- en afwezigheid in de woning en zelfs met de seizoenen. Hoe onze slimme sensoren dat doen, lees je in het artikel Voelen, meten en alarmeren – ONE domotica sensoren”.

Tot slot hoef je je ook over de bediening geen zorgen te maken. Of je nu een iPhone verkiest of eerder de voorkeur geeft aan Android: One Smart Control heeft voor allebei de juiste app. De apps krijgen bovendien regelmatig – en gratis – automatische updates zodat jij en je woning steeds mee zijn met de laatste mogelijkheden en features!