Het reilen en zeilen in een smart home

Be smart, spread the word.

De laatste maanden wordt er steeds meer gesproken over smart homes. De media hebben het ‘fenomeen’ opgepikt en praten er regelmatig over. Ook als consument heb je ongetwijfeld al eens kunnen proeven van het concept. Maar wat zijn smart homes nu juist en welke functies en mogelijkheden moeten we ons daarbij voorstellen. Volgende infographic maakt een en ander duidelijk.

Mogelijkheden van domotica in iedere kamer van je smart home

Je hebt misschien al wel één of meerdere slimme toestellen (smart devices) in huis. Denk maar aan de Philips Hue lampen of een slimme thermostaat die je via je smartphone kan aansturen. Wel, dat is slechts het tipje van de ijsberg. Smart Things toont in zijn infographic wat de mogelijkheden voor iedere kamer in het huis zijn. En dat zal je aardig verbazen!

Zoals je ziet, mag je gerust een stuk verder denken dan het bedienen van je verlichting of verwarming van op afstand. De oven vertelt je wanneer je via een berichtje op je smarthpone wanneer je eten klaar is. Zo brandt er nooit nog iets aan! Bewegingsdetectoren melden verdachte bewegingen en een IP-camera maakt meteen een snapshot van ongewenste indringers. De nachtverlichting detecteert wanneer je uit bed komt zodat je nooit nog je tenen stoot tegen de rand van het bed.

Een andere sensor meet dan weer wanneer er een gas- of waterlek is en waarschuwt je meteen. Kom je ’s avonds thuis? Dan springt de verlichting aan de oprit automatisch aan en gaat de garagedeur automatisch open. Zo zie je maar dat er heel wat geautomatiseerd kan worden wat ons leven een stuk makkelijker, efficiënter én zuiniger maakt!

smart homes - functies en mogelijkheden infograhpic

Ben je nieuwsgierig naar de huidige mogelijkheden van het ONE domoticasysteem? Wil je jouw woning omtoveren tot smart home? Neem dan vrijblijvend contact op en wij vertellen je de mogelijkheden op maat van jouw gezin en woning!

Bron infographic: Smart Things