Klassieke veiligheidscamera’s of beter IP camerabewaking?

Be smart, spread the word.

veiligheidscamera's

Is er bij je thuis ooit al eens ingebroken? Dan besef je als geen ander hoe belangrijk een optimale beveiliging van je woning is. Zo is de installatie van veiligheidscamera’s een prima manier om inbrekers op afstand houden. Enerzijds is er het afschrikeffect, anderzijds beschik je bij een eventuele inbraak over nuttige bewijslast. Vandaag zijn er heel wat beveiligingscamera’s op de markt. Kies je voor de klassieke versie of ga je voor IP of internet camerabewaking?

IP camera’s: meer flexibiliteit

Klassieke veiligheidscamera’s, ook wel CCTV-systeem (closed circuit television system) genoemd, worden op verschillende strategische plaatsen geïnstalleerd en vervolgens gemonitord in een controlekamer. Dat gebeurt door een professionele beveiligingsfirma. Een klassiek beveiligingssysteem koop je dan ook niet zomaar in de winkel. De beelden op afstand bekijken via een app is in de meeste gevallen dan ook niet mogelijk.

Bij IP camera’s zijn er veel minder beperkingen. Wie een beroep doet op zijn draadloos netwerk, heeft altijd en overal toegang tot de camerabewaking. Bovendien bekijk je de beelden op een toestel naar keuze. Ook de aankoop is een stuk flexibeler. Je hoeft niet met een beveiligingsfirma in zee te gaan, je koopt de camera’s gewoon in de winkel of online.

Installatie van IP veiligheidscamera’s: een makkie

Ook op het vlak van installatie wint IP camerabewaking het pleit. Bij klassieke camera’s krijg je af te rekenen met een wirwar aan kabels die in je woning geïntegreerd moeten worden. Bovendien heb je vaak nog een extra ruimte nodig voor de bijbehorende recorders en monitors.

Niet zo met IP camerabewaking. Die registreert de beelden rechtstreeks op een interne microSD of, nog beter, in de cloud dankzij zijn aan sluiten op je draadloos internet netwerk. Op die manier hoef je je woning niet aan te passen en kun je gemakkelijk een of meerdere camera’s aan je systeem toevoegen.

Perfect geschikt voor thuis

Beheer je een groot kantoorgebouw? Dan heb je wellicht meer baat bij klassieke beveiligingscamera’s en een professionele beveiligingsfirma. IP camerabewaking leent zich met haar discretie en gemakkelijke installatie dan weer veeleer tot thuisgebruik.

Tip: Voor een nog betere beveiliging kun je je camera combineren met de sensor van ONE Smart Control. Die geeft aan of je woning af te rekenen heeft met ongewenste aanwezigheid, beweging in een ruimte, … En dit zonder je privacy aan te tasten. De andere functionaliteiten van de ONE Smart Control-sensor krijg je er zomaar bovenop!