Back 2 school? Schakel domotica in als kinder- én woningoppas

Be smart, spread the word.

touchpaneel domotica - toegangscontrole en videofonie met ONE domotica1 september is intussen achter de rug en de kinderen hebben er hun eerste schooldag van het jaar weer opzitten. Veel ouders hervatten ook het werk na een lange vakantie en dat betekent dat er overdag meestal niemand thuis is.

Schakel daarom je domoticasysteem in als woningoppas. De handige functies en de vele mogelijkheden maken het niet alleen mogelijk om een oogje in het zeil te houden maar ook om inbrekers op een afstand te houden. En komen de kinderen thuis van school? Dan laat je domoticasysteem weten dat ze veilig thuis zijn.

Je domoticasysteem vertelt je wanneer je kinderen thuis zijn

Als ouders weten we het maar al te goed: onze kinderen worden niet graag gecontroleerd. Maar ze durven ook al eens vergeetachtig zijn. De kans is groot dat ze bijvoorbeeld vergeten laten weten dat ze thuis zijn. In dat geval kan je domoticasysteem bijspringen.

Eén van de functies van ONE domotica is toegangscontrole. Hiermee kan je instellen dat, wanneer je met een toegangscode aan je voordeur werkt, iedere bewoner een aparte code krijgt. Zo weet je perfect wie er wanneer het huis betreedt.

Een andere mogelijkheid is de koppeling van ONE aan je alarmsysteem. Op die manier kan je programmeren dat wanneer iemand thuiskomt en het alarmsysteem uitschakelt, je daar automatisch een melding van krijgt op je smartphone of tablet.

Altijd een oogje in het zeil met ONE domotica

Je domoticasysteem doet echter meer dan op de kinderen te passen. ONE houdt ook een oogje in het zeil wanneer er niemand thuis is. De laatste die het huis verlaat, laat aan het systeem weten dat er niemand meer thuis is. Hoe vraag je je af? Wel, je drukt op de away- toets op je smartphone App of op de slimme drukknop aan de voordeur. Met slechts één beweging vervult deze verschillende functies, waaronder ook de beveiliging van je huis.

Die functies kies je uiteraard zelf. Je kan, bijvoorbeeld, instellen dat wanneer de drukknop ingedrukt wordt, de verwarming automatisch enkele graden lager gezet wordt, het alarmsysteem automatisch ingeschakeld wordt en alle lichten gedoofd worden. Zo weet je domoticasysteem perfect dat er niemand meer thuis is. Betreedt een ongewenste indringer toch je huis? Dan meldt je domoticasysteem dat meteen. Onze aanwezigheidssensoren detecteren namelijk elke beweging en kunnen zo alarm slaan wanneer nodig.

Schakelt je huis over in alarmmodus? Dan zorgt je domoticasysteem ervoor dat iedereen dat geweten heeft. Zo kan je zelf instellen dat de verlichting begint te knipperen, de muziek loeihard aanspringt, de rolluiken omhoog gaan, enzovoort.

ONE is dus de perfecte oppas voor je woning én je kinderen!