Domotica als totaaloplossing voor uw woning, kantoor of gebouw

Be smart, spread the word.

domotica als totaaloplossing: van verlichting tot alarm - Ontdek alle functies en mogelijkhedenHeb je er al eens bij stilgestaan hoeveel schakelaars we dagelijks aanraken? Onze woningen, kantoren en gebouwen zijn de laatste decennia samen met ons geëvolueerd en domotica brengt al die technologie samen. Dit vermindert het aantal schakelaars maar maakt ook ons dagelijkse leven een stuk aangenamer!

Tegenwoordig zien we heel wat snufjes op de markt verschijnen waarmee je een rolluik kan aansturen of een lampje van op afstand kan bedienen. Allemaal goed en wel maar bij ONE kijken we verder.

Domotica brengt de technologie in uw huis samen

Verlichting, verwarming, beveiliging, toegangscontrole, verduistering, … De lijst van functies of mogelijkheden voor domotica is quasi eindeloos. De slimme ONE Smart Control software maakt het immers mogelijk om bijna elk (elektrisch) toestel te koppelen aan je domoticasysteem.

In dat geval spreken we van een smart home of connected home. Voor velen klinkt het nog als toekomstmuziek maar de kans is groot dat er al zo’n smart home in uw straat staat. Of een smart office, want domotica biedt niet alleen mogelijkheden en voordelen voor woningen. Ook kantoren en (bedrijfs)gebouwen kunnen een domoticasysteem integreren om alles van verlichting en verwarming tot beveiliging aan te sturen. Als beheerder van het gebouw of zaakvoerder hebt u zo overal en altijd de controle over uw gebouw. En dat kan u aardig wat besparingen opleveren.

Automatiseren = besparen

Je rolluiken van je vakantiewoning vanuit je luie zetel thuis laten zakken? Da’s leuk! Maar het zal je weinig besparen. Zie je het echter groter en installeer je domotica als totaaloplossing? Dan zal niet alleen de besparing maar ook het (woon)comfort exponentieel toenemen. Met je smartphone of tablet kan je immers alles programmeren wat op je domoticasysteem aangesloten is.

Je vraagt je nu ongetwijfeld af wat er dan allemaal mogelijk is? We bezorgen je enkele voorbeelden:

Verwarming

Met de temperatuursensoren kan je op elk gegeven moment meten wat de temperatuur in je woning is. Zo kan je tijdens de winter je thermostaat programmeren om te verwarmen tot een bepaalde temperatuur behaald is. Zakt de temperatuur terug onder die grens? Dan schakelt je domoticasysteem je slimme thermostaat terug in. Op die manier is het altijd de ideale temperatuur in huis en wordt er geen energie verspild.

 

Klimaat - verwarming en slimme thermostaat bedienen via domotica

 

 

Verlichting

Je favoriete deuntje komt op de radio dus je draait de muziek loeihard. Daardoor hoor je natuurlijk niet dat er iemand aanbelt. Via onze domotica app programmeer je makkelijk dat de verlichting dan ook even moet knipperen. En begint het te schemeren? Dan kan je ervoor kiezen om op dat moment je tuinverlichting automatisch te laten aanspringen. Bij de volgende zonsopgang dooft de tuinverlichting automatisch uit.

 

fct_licht

 

 

Verduistering

Geraak je ’s morgens moeilijk uit bed? Denk dan aan het gezegde ‘rise and shine’! Het ONE Smart Control domoticasysteem kan namelijk berekenen op welk tijdstip de zon opkomt. Stel je jouw rolluiken of verduistering daarop af? Dan sta je iedere morgen op met de opkomende zon!

 

Rolluiken en verduistering met domotica - Functies domotica

 

 

Muziek

Organiseer je een feestje? Dan ben jij de DJ! Met je smartphone of tablet heb je immers toegang je hele muziekbibliotheek en kan je overal in huis je favoriete tunes laten spelen. En luister je steevast naar het nieuws wanneer je opstaat? Dan zorgt ONE Smart Control ervoor dat het nieuws automatisch begint te spelen als je opstaat.

 

fct_muziek

 

 

Elektrische toestellen

Van je leeslampje dat ’s avonds uitgaat als je in bed in slaap gevallen bent tot je strijkijzer dat je elke keer vergeet uit te trekken. Alles kan via de domotica app (en dus vanop afstand) aangezet, uitgezet en dus ook geprogrammeerd worden.

 

Energie besparen en beheren via domotica

 

 

Alarm

Inbrekers over de vloer krijgen is nooit leuk, of er nu iets gestolen wordt of niet. ONE Smart Control is naast een domoticasysteem ook een soort van superheld die alle inbrekers verjaagt. Via de app stel je in welke toestellen geactiveerd moeten worden om inbrekers te verjagen: rolluiken die op en neer gaan, het alarm dat begint te loeien, verlichting die begint te flikkeren, … Geen inbreker die zich daaraan waagt!

Toegangscontrole

Alles is slim, ook onze deursloten. ONE Smart Control laat je dan ook toe om zelf te bepalen wie binnen mag en wie niet. Werk je met toegangscontrole? Dan kan je zelfs voor iedere persoon een aparte code aanmaken waarmee hij/zij (tijdelijk) toegang krijgt tot je huis. En is er iets niet pluis? Dan kan je van overal ter wereld het alarmsysteem inschakelen via je smartphone.

 

Klimaat - verwarming en slimme thermostaat bedienen via domotica

 

 

Door alles te programmeren, ben je er dus 100% zeker van er geen elektrische toestellen blijven opstaan en dat er dus ook geen cent energie verspild wordt. En is toch iemand het licht vergeten uitdoen of staat de verwarming nog aan? Dan kan je dat eenvoudig mobiel checken en actie ondernemen.

ONE Smart Control vergemakkelijkt je leven en denkt daarbij aan je portemonnee!