ONE is klaar voor de toekomst – slim wonen met domotica

Be smart, spread the word.

Van energieverbuik tot meer comfort: steeds meer mensen kiezen voor domotica

Moderne domotica verhoogt niet alleen het leef- en wooncomfort, maar helpt u ook om energie te besparen.

Energieproblematiek en transitie zijn vaste waarden geworden in de media.  Hierdoor is er een veelheid van producten en oplossingen op de markt gekomen die de gebruiker toelaten om zijn energieverbruik te meten en te visualiseren.

Uw energieverbruik in de hand dankzij ONE domotica

Echt interessant wordt het pas wanneer energiemeting en sturing van uw woning hand in hand gaan.  Bij domotica van ONE Smart Control is dit het geval.  Het systeem kan naast het totale verbruik van de woning ook precies en ogenblikkelijk aangeven welk bediend apparaat hoeveel verbruikt of wat alle toestellen in een kamer samen verbruiken.

U kan zelfs alarmen instellen wanneer bepaalde verbruiken te hoog oplopen of veel lager zijn dan verwacht. Uiteraard kan u de toestellen of verlichting ook van op afstand bedienen zodat u al snel kan besparen op uw verbruik.

Een energiebewust en toekomstgericht domoticasysteem

Bovendien wordt het actuele energieverbruik continu weergegeven door de iPhone app waarmee u uw huis bestuurt.  Zo wordt u gewezen op toestellen die nodeloos aanstaan of verlichting die zonder reden brandt.  Deze confrontatie zorgt meestal al voor een forse daling van de energieconsumptie.

Omdat energiebewustzijn in heel het ONE Smart Control systeem zit ingeweven en geen optie is, is uw woning dan ook meteen klaar om in de toekomst in te spelen op dynamische energietarieven in het zogenaamde Smart Grid.

Ontdek de verschillende toepassingen van het ONE domoticasysteem of neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

david Thielman