Twee lessen die we trekken uit inbraken bij beroemdheden

Be smart, spread the word.

inbraken

Inbraken, we krijgen er liever nooit mee te maken. Helaas is het overal ter wereld dagelijkse kost. En heus niet alleen bij de slecht beveiligde woningen. Zelfs beroemdheden met dure en zwaarbeveiligde villa’s zijn er niet immuun voor. Uiteraard willen we je geen schrik aanjagen, maar je bewustmaken van de risico’s. En uit elke diefstal vallen lessen te trekken, ook uit de inbraken bij beroemdheden. Volgende essentiële tips willen we je niet onthouden.

Paris Hilton: vermijd voorspelbaarheid

Dat de steenrijke hotelerfgename Paris Hilton meerdere villa’s bezit, hoeft niet te verwonderen. Zeker als je weet dat deze celebrity jaarlijks miljoenen uitgeeft aan alleen kleren en juwelen. Logisch dus dat haar woningen ondanks alle beveiliging een aantrekkelijk doelwit zijn voor inbrekers. En toch. Hoe zijn de ongewenste bezoeker erin geslaagd om het ongetwijfeld indrukwekkende beveiligingssysteem van La Hilton te omzeilen? Heel eenvoudig: door de reservesleutel onder de deurmat te gebruiken …

Wees dus niet te voorspelbaar, want dan kunnen zelfs de allerduurste alarmsystemen inbrekers niet tegenhouden. Leg bijvoorbeeld geen sleutel van de voordeur op evidente plaatsen zoals onder een deurmat, in de brievenbus of onder een bloempot.

Steve Jobs: technologie wérkt

Wijlen Steve Jobs was wellicht een van grootste creatieve genieën van zijn tijd. De uitvinder van de iPhone stond bekend voor zijn innovatieve aanpak en inspirerende speeches. Hij is nog altijd een voorbeeld voor elke ondernemer en zijn visie heeft de tand des tijds met verve doorstaan. Maar ook hij werd het slachtoffer van een inbraak. Alhoewel, slachtoffer … Nauwelijks een dag na de feiten was de bewust inbreker al gevat. Die was vergeten dat zowat elk Apple-toestel een tracker bevat waarmee je een gestolen toestel gemakkelijk kunt opsporen.

Dit voorval toont eens te meer hoe technologie een van de beste manieren is om een dam te vormen tegen criminaliteit. Zo is domotica een belangrijke schakel bij inbraakbeveiliging. Het huis automatisch afsluiten wanneer je de woning verlaat? Met een camera een oogje in het zeil houden? Domotica maakt het allemaal mogelijk.

Tip: Voor een nog betere beveiliging kun je je camera combineren met de sensor van ONE Smart Control. Die geeft aan of je woning af te rekenen heeft met ongewenste aanwezigheid, beweging in een ruimte, … En dit zonder je privacy aan te tasten. De andere functionaliteiten van de ONE Smart Control-sensor krijg je er zomaar bovenop!